MOTORSPORT

Sunisen kartanlukija vaihtuu – “Vaihtelua tulevaan ja sitä kautta uutta vauhtia”

Teemu Suninen vaihtaa kartanlukijaa kaudelle 2019.

Neljän kauden ajan Teemu Suniselle, 24, nuotteja lukenut Mikko Markkula, 37, ei jatka Sunisen kartanlukijana kaudella 2019. Sunisen uusi kartanlukija on Marko Salminen, 40, joka kahden viimeisen kauden ajan on lukenut nuotteja Toyota Gazoo Racingin haastajaohjelmassa toimineelle Takamoto Katsutalle.

– Päädyimme tähän ratkaisuun yhteistuumin Mikon kanssa. Haluan vaihtelua tulevaan ja sitä kautta uutta vauhtia. Pääsemme Marko Salmisen kanssa kokeilemaan yhteistyötä nopeasti, sillä osallistumme joulukuussa Monza Rally Show -ralliin Italiassa. Mikkoa haluan kiittää siitä, että hän on opastanut minut aloittelevasta rallikuljettajasta lajin maailman huipulle. Parhaana osoituksena siitä on tämän kauden kolmas sija Portugalin rallissa, Suninen kommentoi tiedotteessaan.

Salminen on kokenut kartanlukija, joka ennen yhteistyötä Katsutan kanssa voitti muun muassa Brittien rallimestaruuden vuonna 2013 yhdessä Jukka Korhosen kanssa. SM-sarjassa Salminen toimi usean vuoden ajan Juha Salon kartanlukijana ja kaksikko saavutti kotimaisesta arvosarjasta runsaasti menestystä. Tänä vuonna Katsuta ja Salminen juhlivat WRC2-luokan voittoa Ruotsin MM-rallissa helmikuussa.

– Tämä on mahdollisuus, josta varmasti jokainen kartanlukija haaveilee. Suninen on jatkossa yksi kovimmista tekijöistä rallin MM-sarjassa ja menestymiselle ei pitäisi olla mitään esteitä. Tässä on nyt tiivis parin kuukauden jakso kotiläksyjä ennen Monte Carlon rallin alkua, Salminen sanoo.

Rallin MM-sarjan kausi 2019 käynnistyy Monte Carlon osakilpailulla tammikuun viimeisenä viikonloppuna.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com