MOTORSPORT

Sunisen taktiikka toimi, päätöspäivään neljäntenä – “Otin tarkoituksella tarkasti”

Lauantai oli Teemu Suniselta erittäin onnistunut päivä Turkin MM-rallissa. Ford-kuljettaja sujutteli päivän kuusi erikoiskoetta tarkasti ja varmasti, saapuen illan huoltoon jo kilpailun neljäntenä.

Teemu Sunisen ero kärkeen on vajaat kolme ja puoli minuuttia, mutta aikaeroa tärkeämpää on ollut kokemus, jota erittäin kivikkoiset erikoiskokeet ovat tuoneet nuorukaiselle. Ennen viimeisen päivän neljää erikoiskoetta Suninen on parhaiten sijoittuneena Ford-kuljettajana välttänyt vaikeudet ja tuonut autoaan koko ajan varmoin ottein.

– Joillain erikoiskokeilla kiviä oli niin paljon, että otin tarkoituksella tarkasti. Yritin toki, mutta piti jättää pieni marginaali ajamiseen, ettei käy kuten monille ongelmiin joutuneille kilpakumppaneille kävi. Virhe näissä olosuhteissa tapahtuu niin helposti, Suninen korosti.

Oppimielessä Turkin MM-ralli on tarjonnut rajuinta, mitä sarjalla on tarjota. Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula olivat erittäin harvoja kuljettajia, jotka suoriutuivat päivästä ongelmitta. Sunisen sijoitukset lauantain erikoiskokeilla eivät yltäneet kovimpiin noteerauksiin, mutta tasainenkin ajo tuntui rankan päivän jälkeen jo pienoiselta voitolta.

– Ajo tuntui hyvältä, mutta ajat eivät aivan olleet sellaisia kuin olisin toivonut niiden olevan. Tämä on kuitenkin osa oppimista, vaikka nuorena kuljettajana tietysti haluaisin erikoiskoeaikojen olevan parempia. Renkaiden kulumistakin täytyi tarkkailla koko ajan, eikä rengasrikkoihinkaan toisaalta ollut varaa, joten taktiikkani toimi niiltä osin, kun selvisimme päivän murheitta läpi, Suninen päätti.

Lue myös! Toyota lähellä jättipottia Turkissa – MM-taistelusta tulossa kolmen kauppa (16.9.2018)

Teksti: Teemu Sunisen tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com