MOTORSPORT

Suomalainen hyvinvointialan yritys merkittävään sopimukseen – “Tarjoaa paljon mahdollisuuksia”

United States Sports Academy on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen suomalaisen hyvinvointialan yrityksen ProFTraining Finland Oy:n kanssa. Sopimuksen myötä suomalaisyrityksen kehittämät liikuntakonseptit tulevat osaksi akatemian kurssitarjontaa ja samalla suomalaiset, urheilualalle suuntaavat opiskelijat saavat mahdollisuuden suorittaa yhdysvaltalaisen, pelkästään urheilualaan keskittyvän yliopiston opintoja.

ProFTraining tuottaa urheilualalle hyvinvointipalveluita ja -konsepteja ja edustaa jatkossa United States Sports Academyn tarjoamia urheilualan kandi-, maisteri- ja tohtoritutkintoja, sekä myös täydennyskoulutusta Suomessa. Sopimukseen kuuluvat myös yrityksen kehittämät myofaskiaaliseen harjoitteluun perustuvat konseptit ja tulevaisuudessa niitä tarjotaan akatemian koulutustarjonnan osana.

Yhteistyösopimus allekirjoitettiin elokuussa United States Sports Academyn kampuksella Dapnessa, Yhdysvaltojen Alabamassa.

– United States Sports Academylla on urheilualan koulutuspartneruuksia yli 65 maassa ja jo 40 vuoden ajalta. Olemme todella innostuneita tästä yhteistyöstä suomalaiskollegojemme kanssa, kertoo Dr. T.J. Rosandich, akatemian puheenjohtaja ja toimitusjohtaja.

– Tämä yhteistyö tarjoaa paljon mahdollisuuksia sekä urheilualan koulutukseen, että urheilijoiden hyvinvointiin, Rosandich lisää.

Atte Varsta, ProFTraining Finland Oy:n perustajaosakas, sanoo, että tälläistä kumppanuutta he ovat etsineet yrityksen perustamisesta lähtien.

– Yrityksellämme on ainutlaatuinen konseptiperhe ja tämän yhteistyön kautta meillä on mahdollisuus saada se kansainväliseen levitykseen, sekä validoida konseptejamme myös tieteellisesti. Roolimme akatemian edustajana Suomessa on meille merkittävä asia. Uskomme, että tulossa on pitkä ja menestyksekäs yhteistyö, Varsta korostaa.

“Tämä yhteistyö on innostavaa”

ProFTraining Finland Oy:n toimitusjohtaja ja perustajaosakas Anne Puranen sanoo, että myofaskiaalinen harjoittelu on vielä varsin tuntematon liikuntamuoto.

– Vaikka tiede tunnistaa jo faskiaalisten jatkumoiden roolin kehon toiminnallisuuden kannalta, niin tehokkaita harjoittelukonsepteja, jotka tuovat tieteen käytäntöön, ei ole ollut. Yhdessä akatemian asiantuntijoiden ja opiskelijoiden kanssa viemme tämän työn kokonaan uudelle tasolle, sekä todennamme konseptiemme vaikuttavuutta ja tehokkuutta myös tieteen keinoin, Puranen kuvailee.

ProFTraining-yhtiön myofaskiaaliset harjoittelukonseptit tarjotaan jatkossa osana akatemian globaalia tarjontaa ja ProFTraining edustaa akatemian tutkintotarjontaa Suomessa. Molemmat sopimuskumppanit tähtäävät pitkäkestoiseen yhteistyöhön ja pyrkivät laajentamaan yhteistyötä myös muille urheilun osa-alueille ja markkinoille.

– Tämä yhteistyö on innostavaa, koska se tukee akatemian nykyistä opintotarjontaa, sekä kansainvälistä toimintaa, kertoo Dr. Tomi Wahlstrom, akatemian akateemisten asioiden varapuheenjohtaja.

– Me haluamme tuoda tarjontaamme uusia innovatiivisia menetelmiä, sekä tuoda ohjelmamme tarjolle sekä Suomeen, että muualle Eurooppaan. Uskomme vilpittömästi, että meidän tutkinnoista on hyötyä monille Euroopassa urheilualalla työskenteleville. Nyt solmitun sopimuksen myötä tämä kehittämistyö vahvistuu. Ja syntyperäisenä suomalaisena, tämä yhteistyö on minulle erityisen tärkeä ja lupaava, Wahlström hehkuttaa.

Perustamisestaan lähtien akatemia on vahvistanut rooliaan urheiluun erikoistuneena yliopistona. Se tarjoaa laadukkaita urheiluvalmennukseen, -tutkimukseen ja urheiluun liittyviin palveluihin keskittyviä tutkinto-ohjelmia kaikkiaan 65 maassa. Toiminnan laajuus vaihtelee kokonaisen maan urheiluvalmennuksen ohjaamisesta yksilöille suunnattuihin valmennusklinikoihin, seminaareihin ja symposiumeihin.

Asiakkaisiin kuuluu keskusurheilujärjestöjä, ministeriöitä, olympiakomiteoita, sekä urheilualan järjestöjä ja yhdistyksiä. Akatemialla on maailmanlaajuisesti noin 50 yhteistyösopimista erilaisten urheiluorganisaatioiden ja korkeakoulutoimijoiden kanssa.

Taustaa!

ProFTraining Finland Oy on suomalainen yritys, joka on erikoistunut kehittämään tuotteita hyvinvointiin ja energiseen elämäntapaan. Yrityksen perustivat vuonna 2015 Atte Varsta, Anne Puranen, Viivi Kettukangas ja Raisa Varsta. Sen tarjoamat konseptit ovat fysioterapeuttien ja urheiluammattilaisten kehittämiä ja ne on suunniteltu vastaamaan sekä vaativien ammattilaisten, että tavallisten kuntoliikkujien tarpeisiin. Yrityksen tuottamat konseptit tukevat urheiluvalmennusta, kuntoutusta ja kehonhuoltoa sekä yksilölajeissa, että ryhmäliikunnassa. Yritys sijaitsee Järvenpäässä.

The United States Sports Academy on yksityinen ja voittoa tavoittelematon, akreditoitu, urheiluun erikoistunut yliopisto, jonka tehtävänä on palvella kansallisesti ja kansainvälisesti urheiluun liittyvissä valmennus-, tutkimus- ja palvelutehtävissä. Akatemia kouluttaa ja valmentaa sekä naisia, että miehiä ammatteihin urheilualalle. Akatemia sijaitsee Daphnessa, Yhdysvaltojen Alabamassa.

Atte Varsta toimii tällä hetkellä rallicrossin arvosarjoissa kilpailevan ranskalaisen G-Fors-tallin tallipäällikkönä. Aiemmin Varsta on toiminut muun muassa skotlantilaisen Albatec Racingin managerina ja lisäksi hän on kansainväliseen autourheilun kuljettajamanagerointiin erikoistuneen V&V Sport Managementin toinen perustaja ja osakas.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde ja kuva: ProFTraining Finland Oy:n tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com