Suomalaisilla haasteita maaradan MM-avauksessa

10.5.2024 / 09:16

[ A- ] / [ A+ ]

Maaradan henkilökohtainen MM-sarja käynnistyi helatorstaina, kun Saksan Herxheimissä ajettiin kauden avausosakilpailu. MM-avauksessa nähtiin kaksi suomalaista, kun sarjan vakiokuljettaja Tero Aarnion lisäksi sarjan varamies Henri Ahlbom oli kilpailussa mukana.

Suomalaisten kilpailusta Herxheimissä muodostui lopulta haastava. Henri Ahlbom ajoi avauserästään yhden pisteen, mutta toinen erä päättyi hylkäykseen, kun suomalainen ajautui ulos radalta nurmikolle. Kaksi seuraavaa erää tuottivat neljä pistettä lisää, Ahlbomin ylittäessä maaliviivan kummassakin startissa kolmantena.

Viimeisessä erässään Ahlbom jäi viimeiseksi, joten kilpailun saldoksi tuli viisi ajettua erä pistettä. MM-sarjan pisteet jaetaan sijoitusten mukaan, joita kertyi 11. sijan turvin niin ikään viisi kappaletta.

Tero Aarnion kilpailu kaatui lopulta teknisiin murheisiin. Avauserässään hän ylitti maaliviivan viimeisenä. Pistetili aukesi toisessa erässä, suomalaisen oltua maalissa kolmantena, joten plakkariin tuli erästä Aarniolle kaksi pistettä.

Kolmas ja neljäs erä päättyivät keskeytyksiin, ennen kuin viimeisestä erästään Aarnio nappasi yhden eräpisteen lisää. Yhteensä kolme ajettua erä pistettä riittivät sijaan 14. MM-pisteitä Aarniolle avauskilpailusta kaksi kappaletta.

– Kaikki mikä voi mennä pieleen, meni pieleen. Keskiviikkona treeneissä kaikki vielä tuntui hyvälle, mutta kisassa ei mikään onnistunut. Kumpikaan pyöristä ei toiminut. Yritettiin saada niitä kuntoon, mutta ei. Nyt on hurja vuori kiivettävänä, jos mieliin kuuden joukkoon MM-sarjassa. No ei muuta kun eteenpäin, totesi Aarnio SML:n tiedotteessa.

MM-sarja jatkuu 13. heinäkuuta, kun MM-pisteistä taistellaan Ranskan Marmandessa. Yhteensä MM-sarja kattaa viisi osakilpailua.

Tulokset:

1. Martin Smolinski, Saksa 21
2. Zach Wajtknecht, Iso-Britannia 19
3. Lukas Fienhage, Saksa 17
4. Chris Harris, Iso-Britannia 15
5. Erik Riss, Saksa 13
6. Dave Meijerink, Hollanti 11
7. Andrew Appleton, Iso-Britannia 10
8. Jordan Dubernard, Ranska 9
9. Michael Härtel, Saksa 8
10. Romano Hummel, Hollanti 7
11. Henri Ahlbom, Suomi 5
.
.
14. Tero Aarnio, Suomi 2


Facebook kommentit