MOTORSPORT

Suomalaisille jo toinen hattutemppu – Grönholm loisti titaanien lähdössä

Ensimmäisten alkuerien tapaan myös toiset alkuerät olivat suomalaisjuhlaa Höljesissä, Ruotsissa, rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden avausosakilpailussa.

Suomalaisittain rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden avausosakilpailu lähti komeasti käyntiin, kun heti ensimmäisissä alkuerissä suomalaistrio Niclas Grönholm (Supercar), Jesse Kallio (Supercar Lites) ja Raoul Dahlqvist (Crosskart Junior) kirjauttivat komeiden suoritusten myötä luokkansa nopeimmat ajat.

Sama suomalaiskuljettajien ilotulitus jatkui myös toisissa alkuerissä. Grönholm sai vastaansa todellisessa titaanien lähdössä ensimmäisen alkuerävaiheen 2.-5. nopeimmat ajat tehneet kuljettajat. Aivan kuten ensimmäisessä alkuerälähdössä, niin myös toisessa Grönholm sai loistavan startin ja otti heti johtopaikan haltuunsa.

Lähdöstä odotettiin Grönholmin ja Johan Kristofferssonin, rallicrossin kaksinkertaisen maailmanmestarin, kaksintaistelua, mutta Pontus Tidemand pääsi kiilaamaan startista Kristofferssonin edelle ja piti tätä onnistuneesti takanaan usean kierroksen ajan, vaikka Kristoffersson selkeästi kaksikosta nopeampi olikin. Kristofferssonin toinen alkuerälähtö meni lopullisesti pieleen lisälenkillä, kun hän osui ratatolppaan ja siitä seurauksena oli kolmen sekunnin aikasakko.

Grönholm sai lopussa vielä haasteen Robin Larssonilta, mutta GRX Taneco -tiimin Hyundai-kuljettaja hallitsi tilanteen tyylikkäästi, ajoi ykkösenä ruutulipulle ja kirjautti ensimmäisen alkuerävaiheen tapaan nopeimman ajan myös toisessa alkuerävaiheessa. Toiseksi nopeimman ajan tehnyt Larsson hävisi 0,601 sekuntia, kun taas kolmanneksi sijoittunut Oliver Solberg jäi Grönholmista jo reilut kaksi sekuntia.

– Hieman paremmin meni nyt, mutta vieläkin on varaa parantaa. Autossa on vieläkin potentiaalia parempaan ja myös omassa ajamisessani on parannettavaa, kilpailun live-striimin studiossa vieraillut Grönholm kommentoi.

Jesse Kallion dominointi Supercar Lites -luokassa sai jatkoa myös toisessa alkuerässä, kun Olsbergs MSE -tiimin suomalaiskuljettaja ajoi tyylikkään ja virheettömän suorituksen päätteeksi luokan nopeimman ajan peräti 1,337 sekunnin erolla ennen toiseksi nopeimman ajan tehnyttä Simon Olofssonia. Kolmanneksi sijoittunut Marcus Höglund hävisi Kalliolle reilut kolme ja puoli sekuntia.

Ja aivan kuten ensimmäisissä alkuerissä, niin suomalaisten komean hattutempun toisissa alkuerissä täydensi Crosskart Junior -luokassa nopeimman ajan tehnyt Raoul Dahlqvist. Erik Andersson hävisi Dahlqvistille 0,489 sekuntia ja Rasmus Persson reilun sekunnin. Luokan toinen suomalaiskuljettaja, Elias Kalliokoski, oli seitsemänneksi nopein.

Kaikissa luokissa ajetaan vielä kolmas alkuerävaihe, jonka jälkeen vuorossa ovat semifinaalit, sekä finaalit.

Lue myös! Komea sinivalkoinen avaus Höljesissä, suomalaiskuljettajat nopeimpia kolmessa luokassa (2.7.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com