Suomalaisjuhlat Höljesissä! Raoul Dahlqvist vei nimiinsä dramaattisen finaalin

5.7.2020 / 17:31
Raoul Dahlqvist vauhdissa Höljesissä lauantain alkuerissä (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Raoul Dahlqvist kuittasi torstaisen pettymyksensä parhaalla mahdollisella tavalla viikonlopun kilpailussa Ruotsin Höljesissä, ajamalla Crosskart Junior -luokassa komeaan voittoon.

Rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden avausosakilpailu torstaina Ruotsin Höljesissä kulki Crosskart Junior -luokan osalta tammisaarelaisen Raoul Dahlqvistin komennossa aina semifinaaliin asti. Alkuerät nimiinsä vienyt Dahlqvist kolaroi semifinaalilähdössään ja tuli hylätyksi. Lauantaina ja sunnuntaina ajetun toisen osakilpailun alkueristä Dahlqvist keräsi toiseksi korkeimman pistepotin ja selvitti tiensä semifinaalilähdön voitolla finaaliin.

Semifinaaleissa nähtiin myös draamaa, kun torstaina voittoon ajanut ja viikonloppuna neljästä alkuerästä kolme nimiinsä vienyt Alex Gustafsson jäi finaalin ulkopuolelle, kun sijoitus ensimmäisessä semifinaalilähdössä oli vasta neljäs. Torstaina hienosti kolmanneksi finaalissa ajanut Elias Kalliokoski oli nyt alkuerissä viides, ajoi omassa semifinaalilähdössään toiseksi, ja selvitti tiensä finaaliin.

Dahlqvist starttasi finaalissa paalupaikalta. Parhaan startin otti kuitenkin takarivistä ja viidennestä ruudusta lähtenyt Erik Andersson, joka nappasi ensimmäiseen mutkaan mentäessä kärkipaikan haltuunsa ja piti asemansa aina ruutulipulle saakka. Andersson oli kuitenkin osunut rataa reunustavaan tolppaan ja siitä tuomittiin välittömästi kolmen sekunnin rangaistus, joten heti maaliintulon jälkeen tulokset muuttuivat ja voittajaksi julistettiin Dahlqvist.

– Olin pettynyt kakkossijaan, koska tiesin, että vauhtini riittäisi voittoon asti. Sitten kun sain tiedon, että olenkin voittanut, niin tottakai se tuntui hyvältä, Dahlqvist kommentoi kilpailun live-striimissä.

Andersson putosi rangaistuksen myötä lopputuloksissa kolmaneksi, toiseksi sijoittuneen Rasmus Perssonin taakse.

– Näissä olosuhteissa näkyvyys varsinkin autosta sivuille oli todella huono. Eihän tälle mitään voi, Andersson harmitteli.

Kalliokosken finaali päättyi keskeytykseen auton tekniikkamurheiden seurauksena. Suomalaisittain tilanne sarjassa on kolmen ajetun osakilpailun jälkeen erinomainen, kun Dahlqvist on pisteissä ykkösenä ja Kalliokoski kolmantena. Suomalaiskaksikolla on eroa ainoastaan kolme pistettä.

Crosskart Junior ja finaalin tulokset

1) Raoul Dahlqvist 5.11,279
2) Rasmus Persson (SWE) + 1,921
3) Erik Andersson (SWE) + 2,019
4) Lukas Andersson (SWE) + 2,633
5) Thomas Martens (BEL) + 55,018
6) Elias Kalliokoski Keskeytti

RallyX Nordic pisteet

1) Raoul Dahlqvist 45
2) Erik Andersson (SWE) 45
3) Elias Kalliokoski 42
4) Alex Gustafsson (SWE) 41
5) Lukas Andersson (SWE) 40
6) Rasmus Persson (SWE) 36
7) Frida Enholm (SWE) 30
8) Erik Nilsson (SWE) 30
9) Thomas Martens (BEL) 23
10) Oliwer Lidman (SWE) 22

Lue myös! Grönholmin hyvin sujuneelle kilpailuviikolle tyly loppu – “En tiedä miksi se sammui” (5.7.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit