MOTORSPORT

Suomalaiskolmikolla onnistunut lauantai Dubaissa – “Auto oli fantastinen ajaa”

Suomalaiskolmikolla oli onnistunut lauantai Dubaissa, rata-autoilun Aasian Le Mans -sarjan kauden avausosakilpailussa.

Kaikki kolme suomalaiskuljettajaa nousivat palkintopallille rata-autoilun Aasian Le Mans -sarjan kauden avausosakilpailun jälkeen Dubaissa lauantaina. Neljän tunnin mittaiseen kilpailuun LMP3-luokan ykkösenä starttasi brittiläinen United Autosports -tiimi, jonka kuljettajakolmikosta startin ja ensimmäisen ajovuoron suoritti Rory Penttinen.

– Tuplavuoro samalla rengassetillä ja luokan johtoasemassa startista aina kuljettajanvaihtoon asti. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman loistavasti säädettyä autoa. Kiitos tiimille, auto oli fantastinen ajaa, Penttinen hehkutti Facebook-sivullaan oman ajovuoronsa jälkeen.

Penttisen jälkeen ajovuorossa oli venezuelalainen Manuel Maldonado, ex-F1-kuljettaja Pastor Maldonadon serkku. Maaliin tiimin auton luokkaykkösenä sai kunnian tuoda brittikuljettaja Wayne Boyd, joka oli perjantain aika-ajossa kellottanut luokan kaksi nopeinta aikaa, tuoden tiimille paalupaikan niin lauantain, kun sunnuntainkin kilpailuun. Penttisen edustama tiimi ajoi kilpailussa 119 kierrosta, lyöden toiseksi sijoittuneen Nielsen Racingin, luokan hallitsevan mestarikaksikon Tony Wellsin ja Colin Noblen, minuutilla ja 13 sekunnilla.

United Motorsports -tiimin kaksi autoa kellottivat aika-ajossa nopeimmat ajat, mutta kilpailusta ei kaksoisvoittoa lopulta tullut, kun Duncan Tappyn, James McGuiren ja Andrew Bentleyn autokunta sijoittui kolmanneksi. Sarjan nopein luokka, LMP2, kirjautti kokonaistuloksista seitsemän ensimmäistä sijaa. Voittoon ajoi G-Drive Racing -tiimi, kuljettajinaan Yifei Ye, Ferdinand Habsburg, sekä Rene Binder. Voittajatiimi kiersi radan neljän tunnin aikana 127 kertaa.

GT-Am-luokassa Patrick Kujalan edustama Rinaldi Racing jäi aika-ajossa kokonaan ilman aikaa, mutta kilpailussa Ferrarilla kilpaillut tiimi ajoi luokkavoittoon. Kujalan lisäksi voittoa pääsivät juhlimaan saksalaiset Christian Hook ja Manuel Lauck. Myös Sami-Matti Trogenin tiimikaverit Walkenhorst Motorsport -tiimissä ovat saksalaisia. Trogen, Henry Walkenhorst ja Jörg Breuer nappasivat luokan kakkossijan. GT-luokassa suomalaisten edustamat tiimit olivat sijoilla 12. ja 16.

– Ensimmäinen kilpailuni GT3-autolla ja kilpailu meni varsin hyvin. Auto oli hieman hankala ajaa kilpailun loppupuolella, mutta kokonaisuutena kilpailu meni hyvin. Sain lisää kokemusta, opin paljon ja tottakai radalla on aina hauskaa. Onneksi päästään ajamaan kilpaa uudestaan jo heti huomenna, Trogen kommentoi Facebook-sivullaan.

Kauden toinen kilpailulähtö ajetaan Dubaissa siis jo tänään sunnuntaina. Startti tapahtuu Suomen aikaa kello 10.45 ja kilpailun tapahtumia voi seurata suorana lähetyksenä täällä (YouTube).

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Facebook

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com