MOTORSPORT

Suomalaiskuljettajan MM-debyytti käynnistyi komeasti – “Loistava fiilis kohti huomista”

Rallin MM-sarjan kauden kahdeksas osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Virossa. Ensimmäistä kertaa urallaan MM-sarjassa kilpailevan Benjamin Korholan osalta debyyttikilpailu käynnistyi komeasti.

Rautio Motorsport -tiimin Benjamin Korhola, 20, debytoi reilu vuosi sitten rallin EM-sarjassa Latvian osakilpailussa, ajamalla avauserikoiskokeelle Rally4-autojen luokassa kolmanneksi nopeimman ajan. Nyt Korhola debytoi rallin MM-sarjassa ja luokkaa ylempänä, eikä avaus uran ensimmäiseen MM-ralliin olisi voinut komeammin sujua, kun tuloksena oli WRC3-luokan pohja-aika.

– Ajettiin puhtaasti läpi, helppo tehdä virhe tuollaisella pätkällä, kun kiviä vaanii joka mutkassa. Loistava fiilis kohti huomista, Korhola hehkutti Facebook-sivullaan.

Korhola yhdessä kartanlukijansa Pekka Kelanderin kanssa kukistivat 3,35-kilometrisellä erikoiskokeella Diego Dominguez Jr:n 0,4 sekunnilla ja junioreiden MM-pistejohtaja William Creightonin 0,9 sekunnilla. Roope Korhonen oli kuudenneksi ja Toni Herranen seitsemänneksi nopein. Korhonen, WRC3-luokan pistejohtaja, hävisi maanmiehelleen 3,2 sekuntia ja Herranen puolestaan 5,3 sekuntia. Jo aamun testierikoiskokeella Korhola oli ollut luokkansa nopein.

– “Shakedown” meni hyvin ja kaikki pelaa. Päätettiin ajaa vain yksi veto, kun tie oli jo jonkun verran uralla. Erittäin hyvillä fiiliksillä lähdetään kohti illan avauspätkää, Korhola kommentoi innostunein mielin kilpailun alla.

Viron MM-ralli jatkuu perjantai-aamuna ja heti alkuun edessä on viikonlopun pisin erikoiskoe, reilut 24 kilometriä pitkä Peipsiääre. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Facebook

 

Suomalaisilla vahva aloitus Virossa – Tänak ulos voittotaistelusta jo ennen starttia

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com