MOTORSPORT

Suomalaistallista tutulta norjalaiskuljettajalta yllättävä lopettamispäätös

Neljän kauden ajan suomalaisessa Set Promotion -tallissa kilpaillut norjalaiskuljettaja Simon Syversen ilmoitti aiemmin toukokuussa täysin yllättäen, että ura autourheilun parissa kuljettajana on ohi.

Hamarista, Norjasta kotoisin oleva Simon Syversen, 25, ajoi rallicrossin RX2-sarjassa suomalaisessa Set Promotion -tallissa vuosina 2015-2018 yhteensä 25 osakilpailua, sijoittuen loppupisteissä parhaimmillaan viidenneksi, kaudella 2016. Palkintosijoituksia Syversen saavutti yhden, kun kyseisellä kaudella 2016 hän ajoi Espanjassa kolmanneksi. Kaudet 2017 ja 2018 eivät tuoneet menestystä, kun sijoitus loppupisteissä jäi molempina vuosina kahdenneksitoista.

– Suunnitelmana oli julkistaa sopimus uuteen talliin ja uuteen sarjaan tänään, mutta sen sijaan ilmoitankin, että tulen lopettamaan urani. Neljä vuotta kansainvälistä rallicrossia riitti minulle. Vaikkakin sain parhaan tarjouksen mitä koskaan aiemmin, niin tunnen nyt, että on aika tehdä jotain muuta. Ilman muuta tulen ikävöimään kilpa-autoilua ja sitä fiilistä auton sisällä, kun ajaa täydellisen kierroksen, Syversen kirjoitti Facebookissa.

Syversen osallistui kaudella 2017 yhteen RX Academy -sarjan osakilpailuun, sijoitus Jalasjärvellä oli kahdeksas. RX Academy On Ice -talvisarjassa alkuvuonna 2018 Syversen oli hyvässä iskussa saavuttaen yhden osakilpailuvoiton ja sijoittuen loppupisteissä Jesse Kallion ja Joni Wimanin jälkeen kolmanneksi.

– En vain enää ole motivoitunut tekemään kaikkea sitä työtä mitä se vaatii. Mutta kuka tietää, ehkä teen paluun joskus, Syversen jätti kuitenkin takaportin auki.

 

The plan was to announce a deal with a new team and series today. But instead I’m announcing my retirement. After four…

Julkaissut Simon Syversen Keskiviikkona 1. toukokuuta 2019

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

 

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com