Suomalaistiimi julkisti kuljettajansa MM-sarjaan – Tiimin nimeen merkittävä muutos

9.6.2021 / 18:37
Niclas Grönholm OuluZonen radalla viime viikonloppuna (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Marcus Grönholmin johtaman GRX-SET World RX Team -tiimin kuljettajat rallicrossin MM-sarjassa tänä vuonna ovat Niclas Grönholm ja Krisztian Szabo.

Vuosina 2018-2020 Marcus Grönholmin johtama tiimi rallicrossin MM-sarjassa tunnettiin nimellä GRX Taneco, mutta venäläiskuljettaja Timur Timerzyanovin siirtyessä tiimistä pois viime kauden jälkeen, myös yhteistyö öljynjalostusyhtiö Tanecon kanssa päättyi. Tänä vuonna tiimin nimi on GRX-SET World RX Team, eli jo pitkään jatkunut yhteistyö Jussi ja Kalle Pinomäen Set Promotion -tiimin kanssa näkyy jatkossa myös tiimin nimessä.

Suomalaistiimin kuljettajat rallicrossin MM-sarjassa tänä vuonna ovat Niclas Grönholm, 25, sekä unkarilainen Krisztian Szabo, 29.

– Olemme tehneet kovasti töitä sen eteen, että pystyisimme tekemään paluun tänä vuonna ja on todella hienoa tehdä se yhdessä Niclaksen ja Krisztianin kanssa. Uskon, että yhdessä he voivat auttaa meitä hyödyntämään olemassa olevan potentiaalin kauden jokaisessa kilpailussa, tiimipäällikkö Jussi Pinomäki sanoo tiedotteessa.

GRX on sijoittunut MM-sarjassa kahdella edellisellä kaudella tiimien MM-pisteissä toiseksi ja Grönholm kuljettajien MM-pisteissä kaksi kertaa peräkkäin neljänneksi. Vuodesta 2018 lähtien GRX on kilpaillut MM-sarjassa Hyundai i20 -autolla ja sama auto on tiimin kuljettajien käytössä myös tänä vuonna. MM-sarjassa tullaan ajamaan kahdeksan osakilpailua seitsemällä eri radalla, heinä- ja lokakuun välillä.

– Mestaruutta lähdemme ajamaan, se on selkeä tavoitteemme. Olemme jo monta vuotta olleet vauhdillisesti kärjessä. Kaudella 2019 mestaruus oli jo ilman sairastumistani lähellä. Viime vuonna meillä oli vaikeaa, mutta tavoitteemme on kaudesta 2019 lähtien ollut sama – mestaruus, Grönholm korostaa.

Viime vuonna Grönholm osallistui MM-sarjan alla kahteen RallyX Nordic -sarjan osakilpailuun ja myös tänä vuonna valmistautuminen MM-sarjaan on kulkenut kyseisen sarjan kautta. Grönholm asettui lähtöviivalle Höljesin ja Oulun tuplaosakilpailuissa ja vei nimiinsä neljästä osakilpailusta kolme. Kaikilla kolmella kerralla Grönholm myös jätti taakseen lajin kolminkertaisen ja samalla myös hallitsevan maailmanmestarin Johan Kristofferssonin.

– Rakensimme autoamme talven ajan ja kevään neljässä RallyX Nordic -sarjassa ajetut kolme voittoa lupaavat hyvää. Uskon, että automme on parempi ja nopeampi kuin viime kaudella. Olen saanut hyviä kisoja alle. Tavoitteemme on realistinen, joten lähden kauteen luottavaisena, Grönholm vakuuttaa.

 

Krisztian Szabo kilpailee tänä vuonna rallicrossin MM-sarjassa GRX-SET World RX Team -tiimissä (Kuva: GRX-SET).

 

 

“Meidän täytyy olla valmiita taistelemaan”

Grönholm debytoi MM-sarjassa vuonna 2015 osallistumalla Ruotsin osakilpailuun. Vuonna 2016 Grönholm ajoi Olsbergs MSE -tiimin Fordilla 11 MM-osakilpailua, selviytyi semifinaaleihin kahdesti, mutta ei kertaakaan finaaliin. Vuonna 2017 Marcus Grönholm toi ensimmäistä kertaa GRX-tiimin MM-sarjaan, Niclas ajoi täyden kauden (12 osakilpailua), saavuttaen neljä semifinaalipaikkaa ja ensimmäistä kertaa myös finaalipaikan, kun sijoitus Saksassa oli viides.

Vuonna 2018 MM-sarja sai mukaansa ensimmäistä kertaa Hyundailla kilpailleen GRX Taneco -tiimin. Grönholm ylsi 12 osakilpailussa semifinaaleihin 11 kertaa, finaalipaikkoja kertyi neljä, mutta ei vielä yhtään palkintosijoitusta. Neljänneksi Grönholm sijoittui kolme kertaa ja oli kuljettajien MM-loppupisteissä seitsemäs, kun taas GRX:n sijoitus tiimien puolella oli neljäs.

GRX Taneco -tiimi ja Grönholm avasivat kauden 2019 voitolla, joka kuitenkin vaihtui aikarangaistuksen myötä kakkossijaksi. Sairausloman kesken kauden pitänyt Grönholm osallistui kymmenestä osakilpailusta kahdeksaan, sijoittui kuljettajien MM-loppupisteissä neljänneksi ja seitsemän finaalipaikkaa toivat inkoolaiselle voitot Norjasta ja Etelä-Afrikasta, sekä kakkossijan Abu Dhabin lisäksi Latviasta.

Myös viime vuonna Grönholm oli kuljettajien MM-loppupisteissä neljäs, kun kahdeksasta osakilpailusta irtosi kuusi finaalipaikkaa ja yksi voitto (Kouvolan viikonlopun toinen osakilpailu). Kausi oli GRX-tiimille vaikea, eikä Grönholm onnistunut nousemaan mukaan mestaruustaisteluun, josta tuli lopulta Kristofferssonin näytös, höystettynä Mattias Ekströmin pienellä sivuroolilla.

– Odotan, että tänä vuonna kilpailu MM-sarjassa tulee olemaan yhtä kovaa kuin kahdella edelliselläkin kaudella, mitään et voita helpolla. Meidän täytyy olla valmiita taistelemaan ja tehdä kaikki työ sen eteen, että pystyisimme ajamaan voitosta jokaisessa kilpailussa. Eniten odotan Ruotsin ja Portugalin osakilpailuja, Grönholm pohtii.

Myös Pinomäki on vakuuttunut siitä, että GRX-SET World RX Team on valmis heinäkuussa käynnistyvään MM-sarjaan.

– Aivan kuten Niclas sanoi, mikään ei tule helpolla, erityisesti tällä tasolla, mutta olen erittäin ylpeä meidän kovasti töitä tekevästä tiimistä ja tulemme tekemään kaikkemme, jotta saavutamme tänä vuonna parhaan mahdollisen tuloksen. Niclas parantaa kausi kaudelta ja on sanottava, että olen tyytyväinen siihen edistykseen mitä Krisztian teki viime vuonna, Pinomäki kehuu.

 

Niclas Grönholm voitti neljästä ajamastaan RallyX Nordic -osakilpailusta tänä vuonna kolme (Kuva: RPF).

 

“Todella hienoa työskennellä Niclaksen kanssa”

Szabo on jo tuttu näky GRX-tiimin Hyundain ratista. Viime vuonna unkarilainen osallistui GRX-tiimin väreissä neljään MM-osakilpailuun, sijoittuen Ruotsissa yhdeksänneksi ja seitsemänneksi, sekä Latviassa seitsemänneksi ja sijalle 11. Kuluvan vuoden toukokuussa Szabo osallistui Ruotsin Höljesissä kahteen RallyX Nordic -sarjan osakilpailuun, tuoden GRX-tiimille sijat kolme ja neljä.

– Olen erittäin iloinen saadessani jatkaa tässä loistavassa tiimissä ja erityisesti Jussi Pinomäen alaisuudessa. Olen myös erittäin innoissani siitä, että vihdoinkin pääsen mukaan taistelemaan myös tiimimestaruudesta. Hyundai on hyvä auto, rakastan sitä! On vaikeaa tietää missä tulemme olemaan vauhdillisesti vertailussa muihin, mutta oli hyvä päästä mittaamaan oma taso nopeita kuljettajia vastaan Höljesissä ja olen optimistinen sen suhteen, että tulemme olemaan nopeita tänä vuonna, Szabo uskoo.

Vuonna 2015 Szabo sijoittui EM-sarjan Super1600-luokassa pronssille ja voitti kyseisen luokan Euroopan mestaruuden vuosina 2016, sekä 2017. Szabo debytoi Supercar-luokassa vuonna 2018, kun hän ajoi kaksi EM-osakilpailua Ekströmin tiimin Audilla. Debyyttikilpailu Ranskassa toi kakkossijan ja Latviassa sijoitus oli kuudes, joten Szabo teki heti väkevän murtautumisen lajin kuumimman kärjen tuntumaan.

2019 Szabo hyppäsi MM-sarjan puolelle. Täysi kausi Audin ratissa toi kymmenestä osakilpailusta yhdeksän semifinaalipaikkaa, kaksi finaalipaikkaa ja paras yksittäinen kilpailusijoitus oli Abu Dhabin neljäs sija. Kuljettajien MM-loppupisteissä Szabo oli kymmenes. Kaudelta 2021 Szabo odottaa ennen kaikkea tasaisuutta.

– On todella hienoa työskennellä Niclaksen kanssa, minulla on mahdollisuus oppia häneltä paljon, kuten myös muilta tiimin jäseniltä. Henkilökohtainen tavoitteeni tälle kaudelle on saavuttaa tasaisesti vahvoja tuloksia ja selviytyä finaaliin mahdollisimman usein. Ensimmäisten osakilpailujen jälkeen olemme viisaampia sen suhteen missä menemme vertailtaessa muihin ja mitä voimme kokonaisuudessaan tältä kaudelta odottaa, Szabo ennakoi tulevaa.

Rallicrossin MM-sarjan kauden avausosakilpailu ajetaan Barcelonassa, Espanjassa 23.-24. heinäkuuta. Aiemmin Supercar-luokkana tunnettu MM-sarjan kuninkuusluokka kantaa tänä vuonna nimeä RX1. Kauden ainoa uutuusrata on Saksan Nurburgring, jossa ajetaan heinä-elokuun vaihteessa kaksi osakilpailua.

– Sarjan muilta radoilta meillä on dataa ja tietoa ja tiedämme mihin olemme menossa ja mitä odottaa. Saksasta kenelläkään ei ole tietoa ja se tekee asian mielenkiintoiseksi, Grönholm muistuttaa.

MM-sarjan kilpailukalenteri 2021

23.07.-24.07. Barcelona, Espanja
31.07.-01.08. Nurburgring, Saksa (kaksi osakilpailua)
20.08.-22.08. Höljes, Ruotsi
03.09.-05.09. Loheac, Ranska
18.09.-19.09. Riika, Latvia
09.10.-10.10. Spa-Francorchamps, Belgia
23.10.-24.10. Montalegre, Portugali

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit