Suomalaistiimi mukaan uuteen rallicross-sarjaan – Tehoa yli 1000 hevosvoimaa

14.6.2021 / 12:47
Nitro World Games 2019 ja Travis Pastrana (Kuva: Garth Milan / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Tänä vuonna käynnistyvä uusi rallicross-sarja, Nitro Rallycross (NRX), kilpailee ensi vuodesta lähtien uusilla, huipputehokkailla sähköautoilla ja silloin mukana nähdään myös tiimi Suomesta.

Nitro Rallycross -sarja (NRX) on jenkkitähti Travis Pastranan kehittämä rallicross-sarja, joka pohjautuu Utahissa, Yhdysvalloissa järjestetyn Nitro World Games -tapahtumasta tuttuun rallicross-kilpailuun. Rallicross oli mukana Nitro World Games -tapahtumassa vuosina 2018, sekä 2019. Historian ensimmäinen NRX-sarjan kausi pitää sisällään tänä vuonna viisi Yhdysvalloissa ajettavaa osakilpailua, mutta toden teolla uusi sarja pääsee vauhtiin ensi vuonna.

– Ensimmäinen vaihe on julkistettu ja me ollaan siinä mukana, Set Promotionin Jussi Pinomäki vahvisti suomalaistiimin osallistumisen UrheiluUutiset Motorsportille.

Siinä missä tänä vuonna NRX-sarjassa tullaan kilpailemaan polttomoottorisilla Supercar-autoilla, esittelee sarja ensi vuonna täysin uuden, kaikkien aikojen tehokkaimmaksi rallicross-autoksi jo nyt tituleeratun FC1-X-auton. Kyseessä on sähköauto, jonka kehitystyöstä ovat vastanneet yhteistyössä QEV Technologies ja Olsbergs MSE, samainen kaksikko, joka on vastannut myös MM-sarjassa tänä vuonna ensimmäistä kertaa nähtävän RX2e-auton kehitystyöstä.

– Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä tiimien ja autonvalmistajien kanssa rakentaaksemme kaikkien aikojen parhaan rallicross-auton. Yhteistyö ja nyt nähdyt autojen ostot ovat osoitus siitä, että tiimit uskovat NRX:n olevan rallicrossin tulevaisuus, Joe Carr, NRX:n toiminnasta vastaavan Thrill One Sports & Entertainment -yhtiön toimitusjohtaja, hehkuttaa sarjan tiedotteessa.

FC1-X-auto on nelivetoinen putkirunkoauto, joka pohjautuu maastoauton koriin, sekä alustaan. Hevosvoimia autosta luvataan irtoavan yli 1000, huippunopeus tulee olemaan noin 290 km/h, ja kiihdytettäessä nollasta sataan alle 1,5 sekunnissa, kuljettaja “liimautuu” penkkiinsä jopa kolmen geen voimalla. Auton testityöt käynnistyivät keväällä.

– FC1-X-auto herättää todella paljon innostusta. Yhdeksän auton myynti on jo varmaa ja uusia ostotilauksia odotetaan pian, joten olemme varmoja siitä, että sarjan ensimmäisellä sähköautojen kaudella 2022 tulemme näkemään täyden 16 auton sarjan, Carr vakuuttaa.

 

Rallicrossin maailmanmestari Timmy Hansenin tyylinäyte “pöytähyppyrillä” (Kuva: Garth Milan / Red Bull Content Pool).

 

 

“Autot vaikuttavat positiivisilta”

Pinomäen mainitsema ensimmäinen vaihe on juuri Carrin esiin nostama yhdeksän ensimmäisen auton myynti, joilla tiimit varmistivat osallistumisensa sarjaan ensi vuodesta lähtien. Set Promotionin / GRX:n lisäksi ensimmäisessä vaiheessa mukaan lähtivät Vermont SportsCar, Dreyer & Reinbold Racing, Olsbergs MSE, Xite Racing, Good Times Racing, sekä yksi myöhemmin nimettävä tiimi, joka saamiemme tietojen mukaan on rallicrossin MM-sarjasta tutun Hansenin perheen tiimi.

Vuonna 2021 NRX-sarjassa ajetaan viisi osakilpailua ja ne kaikki Yhdysvalloissa, syys- ja joulukuun välillä. Ensi vuonna sarjan sähköistyessä, osakilpailuja tulee olemaan kymmenen kappaletta ja niistä viisi ajetaan Yhdysvalloissa, neljä Euroopassa ja yksi Lähi-idässä. Sarja mainostaa itseään muun muassa lauseella “maailman parhaat kuljettajat kilpailemassa kaikkien aikojen eeppisimmillä radoilla”.

– Autot mitkä on nähty, vaikuttavat positiivisilta. Kausi alkaa ensi vuonna maaliskuussa, Pinomäki taustoittaa.

Pinomäki korostaa, että suomalaistiimi on edelleen sitoutunut myös rallicrossin MM-sarjaan, riippuen siitä miten sarjan tulevaisuus tulee muotoutumaan. MM-sarjassa kilpaillaan tänä vuonna 10 osakilpailussa polttomoottorisilla Supercar-autoilla ja Set Promotionin, sekä Marcus Grönholmin johtaman GRX:n yhteistyössä toimiva tiimi kantaa nimeä GRX-SET World RX Team. Tiimi kilpailee Hyundailla ja kuljettajakaksikon muodostavat Niclas Grönholm, sekä Krisztian Szabo. MM-sarjassa on tarkoitus siirtyä sähköautoihin pääluokan osalta ensi vuonna.

NRX on jo nyt kerännyt taakseen merkittävää suosiota sosiaalisen median puolelta, mistä hyvänä osoituksena yli miljoonaa tykkääjää sarjan virallisella Facebook-sivulla, kun rallicrossin MM-sarjalla “naamakirja” tykkääjiä on reilut 670 000. NRX on myös kiinnittänyt selostajakseen rallicrossin viralliseksi ääneksikin kutsutun Andrew Coleyn, joka muun muassa on vastannut MM-sarjan kaikkien osakilpailujen selostuksesta tähän mennessä (2014-2020).

Travis Pastrana, 37, on viisinkertainen Amerikan rallimestari, sekä moninkertainen X Games -mestari. Pastrana on tullut myös maailmankuuluksi huikeista stunt-tempuistaan ja nelipyöräisten menopelien lisäksi hän taitaa erinomaisesti myös kaksipyöräiset. Pohjois-Amerikassa on aiemmin ajettu rallicrossia Global Rallycross -sarjan (GRC), sekä Americas Rallycross -sarjan (ARX) nimellä. Vuonna 2018 rallicrossin MM-sarjan yksi osakilpailu ajettiin Austinissa, Yhdysvalloissa.

 

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Joe Carrin kommentit: Tiedote
YouTube-video: Nitro Circus


Facebook kommentit