MOTORSPORT

Suomalaistiimin venäläiskuljettajan viisumiongelma ratkesi – “Tulossa ollaan”

Rallicrossin MM-sarjan kauden neljäs osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Silverstonen radalla Englannissa. Suomalaisen GRX Taneco -tiimin molemmat Hyundai i20 -autot ovat päässeet semifinaaleihin kauden kaikissa kolmessa aiemmassa osakilpailussa ja Englannista toivotaankin nyt vielä parempaa tulosta.

GRX Tanecon lähtiessä mukaan rallicrossin MM-sarjaan tiimissä tiedettiin, että kauden ensimmäiset kisat tulisivat olemaan eräänlainen oppimisprosessi. Yksityistiimi on kuitenkin ylittänyt odotukset, sillä sen molemmat Hyundai i20 Supercar -autot ovat selvittäneet tiensä semifinaaleihin kauden kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa, rajusti muuttuvista keliolosuhteista ja äärimmäisen kovatasoisista, suurten autovalmistajien tukemista kilpakumppaneista huolimatta.

Englannin osakilpailu, johon osallistuu yhteensä 25 autoa, käydään radalla jota ei ole vielä käytetty muuhun kuin ennen kuluvan kauden alkua ajettuihin testeihin. Silverstonen upouusi 972 metriä pitkä rallicross-rata on kauden tähän mennessä lyhyin. Radasta 60 prosenttia on soraa ja 40 prosenttia asfalttia.

– Olemme todella innoissamme kauden neljännestä osakilpailusta Silverstonen kaltaisessa legendaarisessa paikassa. Mukana on 25 supercar-autoa, joten taso on todella kova. Meidän tavoitteenamme on hienosäätää kaikki pienetkin yksityiskohdat, jotta voimme jatkaa kehityskulkua ja edistymistämme. Olemme Belgian osakilpailun jälkeen tarkastelleet siellä kohtaamiamme vaikeuksia ja koittaneet tehdä parannuksia. Kun kisassa on mukana 25 autoa, niin virheisiin ei ole varaa, jos haluaa päästä semifinaaleihin. Ihanteellinen tilanne olisi tietysti napata myös kaksi finaalipaikkaa, GRX Tanecon tiimipäällikkö Jussi Pinomäki sanoo.

– Emme pystyneet osallistumaan Silverstonen testeihin ennen kauden alkua, toisin kuin kilpailijamme, joilla onkin nyt siinä mielessä hienoinen etulyöntiasema meihin nähden. Olen kuitenkin luottavaisin mielin ja varma siitä, että pystymme Briteissä hyvään suoritukseen. Belgian tulokset eivät tyydyttäneet, mutta olemme menossa oikeaan suuntaan. Luottamus autoon lisääntyy koko ajan, mutta tehdastiimien kanssa taisteleminen voi olla vaikeaa. Tavoitteena on tietysti paikka finaalissa ja sitä ennen pitäisi päästä semifinaaleihin – mielellään eturiviin, jotta saisimme parhaat mahdollisuudet hyvän tuloksen saavuttamiseen, kuljettajien MM-pisteissä seitsemäntenä oleva Niclas Grönholm korostaa.

– Olen valmis, enkä malta odottaa radalle pääsyä. Britannian osakilpailu on aina ollut vaikea kisa minulle, mutta nyt ollaan upouudella radalla, mikä tarkoittaa uusia mahdollisuuksia. Lähdemme kisaan toki hieman altavastaajina, koska emme pystyneet ottamaan osaa Silverstonen testeihin ennen kauden alkua. Teemme silti kaikkemme, jotta saisimme haluamamme tuloksen, MM-pisteissä sijalla 10. oleva Timur Timerzyanov ennakoi.

Timerzyanovilla oli ennen Englannin kilpailuviikonloppua ongelmia viisumin kanssa.

– Olen hieman huolissani, sillä vielä ei ole varmaa voinko osallistua kisaan. Odotan yhä viisumiani. Toivottavasti kaikki järjestyy ja pääsen ajamaan Silverstonessa, venäläiskuljettaja toivoi.

Lopulta asia ratkesi Timerzyanovin kannalta parhaalla mahdollisella tavalla ja kokenut kuljettaja twiittasikin torstaina lentokoneesta, että “tulossa ollaan”.

 

 

Terästarvike banneri 2017

 

Teksti: GRX Tanecon tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com