Suomen mestaruus on lähellä, mutta Kuhanen ei lähde Kouvolaan varmistelemaan – “Kokeillaan sitä viidettä”

23.8.2017 / 09:27
Toni Kuhanen ja valkoinen Toyota Starlet ovat olleet tänä kesänä ylivoimaisia (Kuva: AKK / Toni Ollikainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Kaukana ei ollut se tilanne viime lauantaina Murtoharjun moottoriradalla Jalasjärvellä, että rallicrossin SM-sarjan Autokrossi-luokassa olisi nähty jo mestaruusjuhlat kuukautta ennen Kouvolassa ajettavaa kauden päätösosakilpailua. Toni Kuhanen ajoi kauden neljännessä osakilpailussa neljännen voittonsa ja on nyt enää neljän pisteen päässä Suomen mestaruudesta.

Toni Kuhanen tarvitsee neljä pistettä siinä tapauksessa, että SM-pisteissä toisena oleva Tero Tukiainen saalistaisi Kouvolasta kauden päätösosakilpailusta täydet 30 pistettä. Kuhasen ja Tukiaisen välinen piste-ero Jalasjärven osakilpailun jälkeen on 26 pistettä.

– Mestaruus ei ihan vielä ratkennut, muutama piste pitää vielä saada Kouvolasta vielä, Kuhanen kommentoi uudella Murtoharjun moottoriradalla viime lauantaina ajetun kilpailun jälkeen UrheiluUutiset.comin haastattelussa.

Nykyisen pistesysteemin mukaan olisi mahdollista rakentaa erilaisia vaihtoehtoja sille miten Kuhanen mestaruuden käytännössä Kouvolassa varmistaisi jo heti kilpailun alkuvaiheessa, mutta Kuhanen tyrmää nämä spekuloinnit.

– En mieti sellaisia. Niin sanotusti kotikisa kun on kyseessä, niin lähden sillä tavalla, että kokeillaan sitä viidettä. Liekö kukaan voittanut koskaan viittä kisaa, Mikkelin Urheiluautoilijoita edustava Kuhanen pohtii.

Kuhasen kausi on ollut jo nyt todellinen sensaatio, sillä ennen tätä vuotta hän ei ollut voittanut rallicrossissa yhtään SM-osakilpailua. Nyt voittoja on siis neljä, yhtä monesta kisasta ja kolme viimeisintä niistä ovat tulleet maksimipistein.

– Kilpailu meni hyvin. Keli oli erilainen kuin mitä muissa kisoissa on ollut tällä kaudella, kun tuli sadetta. Semifinaali oli tosi vaikea. Ennen lähtöä oli tauko, niin radalla oli niin paljon vettä, että ihan kuin olisi ajanut sileällä jäällä. Auto meni vähän sinne, tänne ja tonne. Muuten päivä oli hyvä. Rata ja paikka olivat hienot. Yleisöä oli keliin nähden tosi hyvin paikalla, Kuhanen kertasi kisapäivää.

Tukiainen on enää ainoa kuljettaja, jolla on ohuen ohut mahdollisuus nousta mestaruuteen ohi Kuhasen, sillä kolmantena pisteissä oleva Jori Seppälä on jäänyt Kuhasesta jo 57 pistettä. Tukiaisen mestaruus vaatisi häneltä itseltään päätösosakilpailussa täydellistä onnistumista ja samaan aikaan Kuhasen täydelistä romahdusta. Vaikka tilanne onkin näin hyvä Kuhasen kannalta, niin varmistelemaan ei hän aio kuitenkaan Kouvolaan lähteä.

– En pysty varmistelemaan, kyllä satanen lasissa pitää ajaa. Se on paljon helpompaa niin, kuin että lähtisi hiljakseen köröttelemään. Ihan samalla tavalla lähdetään ajamaan kuin muihinkin kisoihin tällä kaudella. Auto huolletaan, käydään läpi se ja treenataan, vaikka oman kylän kisa onkin, Kuhanen päätti.

Rallicrossin SM-sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan 23. syyskuuta Kouvolassa.

Autokrossi ja Jalasjärven finaalin tulokset

1) Toni Kuhanen (Toyota) 4.38,370
2) Jani Lehtinen (Fiat) 4.43,103
3) Tero Tukiainen (Toyota) 4.43,382
4) Jori Seppälä (Toyota) 4.45,187
5) Kari Piira (Toyota) 4.45,369
6) Jani Hämäläinen (Toyota) 4.50,620

SM-pisteet 4/5 osakilpailua

1) Toni Kuhanen 117
2) Tero Tukiainen 91
3) Jori Seppälä 60
4) Kari Piira 59
5) Tuomas Venäläinen 58
6) Jani Lehtinen 56
7) Jari Koivistoinen 54
8) Ville Rautiainen 45
9) Joni-Pekka Rajala 43
10) Ville Mikkonen 39

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit