Suomen MM-rallissa mukana 71 kilpailijaparia – “Ilmoittautuneiden lista näyttää komealta”

28.6.2018 / 11:14
Esapekka Lappi ja Janne Ferm, Suomen MM-rallin voittajat 2017 Kuva: Ivo Kivistik / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna ajettavan Suomen MM-rallin ilmoittautumisaika päättyi maanantaina ja määräaikaan mennessä mukaan ilmoittautui 71 kilpailijaparia. Luvassa on jälleen kerran upea ja ikimuistoinen ralliviikonloppu Keski-Suomen nopeilla sorateillä.

Viime vuonna Suomen MM-rallissa oli mukana 61 kilpailijaparia, joten kasvua vuoden takaiseen on tapahtunut varsin merkittävästi. MM-sarjan kaikki neljä tehdastallia, Hyundai, M-Sport Ford, Toyota, sekä Citroen, lähtevät hakemaan menestystä Keski-Suomen sorateiltä kolmen autokunnan voimin. WRC2-luokassa on luvassa hieno kilpailu, johon huikean lisäbuustin ehdottomasti tuo Kalle Rovanperän koti-MM-rallidebyytti. Junioreiden (JWRC) puolella mukana on 15 autokuntaa mukaan lukien Tulevaisuuden Tähti 2018 -kuljettaja Henri Hokkala.

– Ilmoittautuneiden lista näyttää komealta! Tällä kattauksella saadaan varmasti aikaan hyvä taistelu MM-pisteistä eri luokissa ja viihdyttävää katsottavaa toivottavasti runsaslukuiselle yleisölle, niin reitin varrella, kuin Jyväskylän Paviljongin huoltoalueellakin, kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen hehkuttaa Suomen MM-rallin tiedotteessa.

Hyundaille Suomen MM-ralli on MM-sarjan nykykilpailuista ainoa, josta se ei ole vielä saavuttanut palkintosijoitusta. Tuohon tilastoon muutosta lähtevät tallin kuljettajista hakemaan MM-sarjan pistejohtaja Thierry Neuville, Andreas Mikkelsen, sekä Hayden Paddon. M-Sport Fordin trio on muodossa Sebastien Ogier, viime vuonna Suomessa toiseksi ajanut Elfyn Evans, sekä aivan kilpailun viimeisille metreille palkintosijoituksesta taistellut Teemu Suninen.

Kotikilpailuaan ajava ja viime vuonna huikeita otteita Suomen MM-rallissa esittäneen Toyotan trio on jälleen kova. Viime vuonna vakuuttavasti Suomessa uransa ensimmäiseen MM-rallin voittoon jyrännyt Esapekka Lappi ei varmasti halua tänäkään vuonna ajaa muusta kuin voitosta. Jari-Matti Latvalan harmillinen keskeytys johtoasemasta vuosi sitten ja viime MM-rallien vaikeudet saavat töysäläisen varmuudella syttymään kotiyleisön edessä taistelemaan uran neljännestä Suomen MM-rallin voitosta. Citroen on liikkeellä Mads Östbergin, Craig Breenin, sekä Khalid Al-Qassimin voimin.

WRC2-luokassa MM-sarjan kärkinimien ja Rovanperän lisäksi mukana nähdään myös muun muassa Hyundain junioritiimin Jari Huttunen, sekä rallin SM-sarjan kärkikaarti Eerik Pietarisen, Marko Männyn, Emil Lindholmin, Jarkko Nikaran, sekä viime vuonna Suomen MM-rallissa tässä luokassa kolmanneksi ajaneen Teemu Asunmaan johdolla.

– Siitä olen iloinen, että kotimaiset kärkikuljettajat ovat mukana laajalla rintamalla, Tarkiainen sanoo.

Lopullinen osallistujalista julkaistaan lähipäivinä heti sen jälkeen, kun autourheilun kattojärjestö FIA on sen hyväksynyt. UrheiluUutiset.com esittelee koko Suomen MM-rallin osallistujakattauksen heti, kun tuo lopullinen lista on julkistettu. Suomen MM-ralli käynnistyy Harjun kaupunkierikoiskokeella torstaina 26. heinäkuuta.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit