Suomessakin usein kilpaillut Åke Andersson on kuollut

14.5.2018 / 12:15
Åke Andersson Historic-rallin EM-sarjan Suomen osakilpailussa vuonna 1998 (Kuva: Marko Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Takavuosien ruotsalainen autourheilumenestyjä Åke Andersson on kuollut.

16. syyskuuta vuonna 1940 syntynyt Åke “Bryggarn” Andersson kuoli viime lauantaina sydänkohtaukseen. Andersson oli kuollessaan 77-vuotias. Andersson aloitti autourheilun parissa Saabin ratissa, mutta suurimman osan urastaan hän kilpaili kuitenkin Porschella.

Andersson kilpaili usein myös Suomessa ja tutuiksi tulivat niin Jyväskylän Suurajot, Hankiralli, Riihimäki Ralli, kuin myös myöhemmin 90-luvulla Jyväskylän ympäristössä ajetut Historic-rallin EM-sarjan osakilpailut, jonka Andersson voitti vuosina 1997 ja 1998. Suurajoihin Andersson osallistui 60-luvulla yhteensä kuusi kertaa ja paras saavutus oli vuonna 1966 tullut kakkossija luokassa yksi.

Vuonna 1965 Andersson ajoi Ruotsin EM-rallissa toiseksi ja seuraavana vuonna voittoon. Brittien rallisarjaan kuuluneen Gulf London Rallin Andersson voitti vuonna 1968. Myös rallicrossista Andersson saavutti menestystä voittamalla muun muassa Euroopan mestaruuden. Viimeisen rallinsa Andersson ajoi viime vuoden elokuussa ja kyseessä oli Kolsvarundan – Klassikerna nimeä kantanut kilpailu.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit