Suomi100: Harri Rovanperä, Seat, Englanti 1999

21.9.2017 / 11:59

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Torstaina 21. syyskuuta esittelyvuoroon pääsee kaksi Harri Rovanperän autoa, joista ensimmäisenä Seat Cordoba WRC vuoden 1999 Englannin MM-rallista. Rovanperä kilpaili Seatin tehdastallissa kolmatta kauttaan ja rallin MM-sarjan kauden 1999 päättänyt Englannin MM-ralli toi Rovanperälle myös uran ensimmäisen MM-rallin palkintosijoituksen. Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Risto Pietiläisen kanssa sijoittui hienosti kolmanneksi.

Rovanperä nousi kolmanneksi vasta rallin neljänneksi viimeisellä erikoiskokeella, kun kolmantena ollut Marcus Grönholm ajoi Peugeotinsa ulos ja joutui keskeyttämään. Voittoon ajoi kotirallissaan Richard Burns, Juha Kankkunen varmisti Subarulle kaksoisvoiton ja Rovanperä oli kolmas. Kuljettajien MM-pisteissä Rovanperän sijoitus kaudella 1999 oli yhdeksäs.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit