Suomi100: Jari-Matti Latvala, Volkswagen, Monte Carlo 2014

16.10.2017 / 07:09

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Maanantaina 16. lokakuuta esittelyvuorossa on Jari-Matti Latvalan Volkswagen Polo R WRC Monte Carlon MM-rallista vuodelta 2014. Kyseessä oli toinen kausi Latvalalle saksalaistallissa ja jos oli kahtena edellisenä vuonna kausi käynnistynyt Latvalan osalta Monte Carlossa ulosajolla, niin nyt yhdessä kartanlukija Miikka Anttilan kanssa tuloksena oli viides sija.

Heti seuraavasta osakilpailusta Ruotsista Latvala nappasi kauden avausvoittonsa nousten samalla MM-pisteissä kärkeen. Lisäksi Latvala ajoi voitot Argentiinassa, Suomessa, sekä Ranskassa ja kauden päätteeksi kaulaan ripustettiin hopeinen MM-mitali. Latvala keräsi MM-pisteitä 218 ja maailmanmestaruuden toisen kerran peräkkäin napannut Sebastien Ogier 267. Latvalan kauteen mahtuivat myös palkintosijoitukset kakkossijojen myötä Meksikosta, Australiasta ja Espanjasta, sekä kolmas sija Italian MM-rallista.

MM-hopea kolme vuotta sitten oli Latvalalle siihen mennessä uran toinen kakkossija rallin MM-sarjassa. MM-hopeaa tuli myös kaudella 2015.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit