Suomi100: Jari-Matti Latvala, Volkswagen, Monte Carlo 2016

8.11.2017 / 09:54

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Keskiviikkona 8. marraskuuta esittelyvuorossa on Jari-Matti Latvalan Volkswagen Polo R WRC -auto vuoden 2016 Monte Carlon MM-rallista. Latvala oli edellisenä vuonna päässyt ensimmäistä kertaa urallaan suihkuttamaan samppanjaa Monte Carlon kasinon aukiolla ensimmäisen palkintosijoituksen myötä, mutta MM-sarjan kauden 2016 avausosakilpailu päättyi keskeytykseen jousituksen rikkouduttua 11. erikoiskokeella. Latvala oli keskeytyshetkellä kilpailussa kolmantena.

Kausi 2016 oli Latvalalle neljäs ja samalla viimeinen Volkswagenin tallissa. Kolmas osakilpailu Meksikossa toi kauden ensimmäisen pistesijoituksen Monte Carlon ja Ruotsin pettymysten jälkeen, kun Latvala ja kartanlukija Miikka Anttila nappasivat komean voiton. Voitto ei kuitenkaan kääntänyt kurssia uuteen nousuun, päinvastoin, sillä vaikean kauden 10 viimeisestä osakilpailusta tuli vain kaksi palkintosijoitusta: Italian ja Suomen kakkossijat. Neljän peräkkäisen MM-mitalin jälkeen Latvala joutui tyytymään kuljettajien MM-sarjassa kuudenteen sijaan.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit