Suomi100: Juho Hänninen, Hyundai, Neste Ralli 2014

5.8.2017 / 21:34

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Lauantaina 5. elokuuta esitellään kesän kaksi viimeistä Neste Ralli -autoa, joista viimeisenä, mutta ei missään nimessä vähäisimpänä Juho Hännisen Hyundai i20 WRC vuoden 2014 Neste Rallista. Hänninen ajoi vuonna 2014 MM-sarjaa Hyundain tehdastallissa ja ennen Suomen osakilpailua alla oli juuri edellisestä osakilpailusta tullut kauden paras sijoitus, Puolan MM-rallin kuudes sija.

Kolme vuotta sitten Neste Rallissa ajettiin torstaina neljä erikoiskoetta ja niistä toisella, Jouhtikylän erikoiskokeella, Hänninen oli kolmanneksi nopein. Yötauolla sijoitus oli hienosti viides ja eroa kärkeen oli tässä vaiheessa 27,1 sekuntia. Perjantai-aamun ensimmäisellä erikoiskokeella Hänninen täräytti Pihlajakosken ensimmäisellä ajokerralla toiseksi nopeimman ajan! Vain Jari-Matti Latvala oli nopeampi ja taakse jäivät mm. Sebastien Ogier, Kris Meeke, Mikko Hirvonen, sekä Thierry Neuville.

Seuraavalla, Päijälän erikoiskokeella Hyundai kuitenkin pyörähti ympäri ja kun huoltotaukoa ei ollut vasta kuin pari erikoiskoetta myöhemmin, niin aikaa kolhuja kokeneella ralliautolla ajamisessa kului niin paljon, että sijoitus putosi ulos kärkikymmeniköstä. Monet muistavat varmasti ne hetket, kun Hänninen yhdessä kartanlukijansa Tomi Tuomisen kanssa painoivat menemään erikoiskokeita ilman tuulilasia ja mustat aurinkolasit päässä.

Ulosajon jälkeen Hänninen teki tasaisen varmaa työtä, ajoi seitsemälle erikoiskokeelle top6-ajan ja lopputuloksissa sijoitus oli kuudes. Tänä vuonna Hänninen ajoi Neste Rallissa Toyota Gazoo Racingin väreissä kolmanneksi ja kyseessä oli punkaharjulaisen uran ensimmäinen palkintosijoitus MM-sarjassa.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit