Suomi100: Juho Hänninen, Skoda, Monte Carlo 2009

15.8.2017 / 13:44

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Tiistaina 15. elokuuta esittelyvuorossa on Juho Hännisen Skoda Fabia S2000 Monte Carlon IRC-rallista vuodelta 2009. Hänninen kilpaili tuolloin legendaarisessa Monte Carlon rallissa urallaan ensimmäistä kertaa ja toisella erikoiskokeella hän siirtyi yleiskilpailun johtoon. Hänninen piti johtoaseman hallussaan aina rallin yhdeksännelle erikoiskokeelle asti pudoten kolmanneksi ennen viimeistä yötaukoa. Kärjessä muuten ajoi tässä kohtaa kilpailua Sebastien Ogier, Kris Meeke löytyi neljänneltä sijalta ja Toni Gardemeister oli puolestaan viidentenä.

Viimeisen ajopäivän ensimmäinen erikoiskoe koitui lopulta Hännisen ja kartanlukija Mikko Markkulan kohtaloksi, Skoda lipsahti ulos tieltä ja edessä oli keskeytys. Ogier voitti rallin lopulta lähes kahden minuutin voittomarginaalilla. Vuonna 2009 Hänninen sijoitus IRC:n loppupisteissä oli kuudes, mutta seuraavana vuonna (2010) hän voitti sarjan mestaruuden ja vuosina 2011, sekä 2012 sijoitus oli kolmas.

Tällä viikolla ajettava Saksan MM-ralli on Hänniselle uran 53. osakilpailu rallin MM-sarjassa. Edellisessä osakilpailussa Suomessa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Hänninen ajoi hienosti kolmanneksi ja kyseessä oli kokeneen punkaharjulaisen uran ensimmäinen palkintosijoitus rallin MM-sarjassa.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

 

 

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: AutoSportCZ (YouTube)


Facebook kommentit