Suomi100: Juho Hänninen, Skoda, San Remo 2010

15.9.2017 / 08:00

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Perjantaina 15. syyskuuta esittelyvuorossa on Juho Hännisen Skoda Fabia S2000 Sanremo Rallista vuodelta 2000. Kyseessä oli IRC-sarjan kauden 10. osakilpailu ja Hänninen yhdessä kartanlukijansa Mikko Markkulan kanssa sijoittui yleiskilpailussa Paolo Andreuccin jälkeen toiseksi. Taistelu voitosta oli tiukkaa, sillä maalissa kärkikaksikon välinen aikaero oli lopulta vain 4,4 sekuntia. Kärkikymmeniköstä voidaan mainita myös sellaiset tutut nimet MM-sarjan nykyhetkestä, sekä menneiltä vuosilta, kuten kolmanneksi ajanut Freddy Loix, neljänneksi sijoittunut Kris Meeke, sekä tulosluettelon kahdeksannelta sijalta löytyvä Thierry Neuville.

Vuosina 2008-2012 IRC:ssä yhteensä 31 osakilpailua ajanut Hänninen on yksi tämän sarjan historian menestyneimmistä kuljettajista. Vuonna 2010 IRC:n mestaruuden voittanut punkaharjulainen voitti viiden kauden aikana yhteensä 11 osakilpailua ja saavutti 22 palkintosijoitusta. Mestaruuskaudellaan Hänninen ajoi Ypres Rallia lukuunottamatta palkintopallille kaikissa kauden osakilpailuissa. Voittoja kertyi kolme, kakkossijoja neljä ja kolmanneksi Hänninen sijoittui kolme kertaa. Kausina 2011 ja 2012 Hänninen sijoittui loppupisteissä kolmanneksi.

Kuluvalla kaudella Hänninen kilpailee rallin MM-sarjassa Toyota Gazoo Racingin tallissa ja 10 ajetun osakilpailun jälkeen sijoitus kuljettajien MM-sarjassa on kahdeksas. Kahdessa viimeisimmässä osakilpailussa, Suomessa kolmas ja Saksassa neljäs, Hänninen on ajanut uransa parhaat yksittäiset sijoitukset MM-sarjan osakilpailuissa.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit