Suomi100: Keke Rosberg, Williams, F1-kausi 1983

11.11.2017 / 10:32

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Lauantaina 11. marraskuuta esittelyvuoroon pääsee kaksi Keke Rosbergin F1-autoa, joista ensimmäisenä Williams FW08C -auto Cosworthin V8-moottorilla F1-kaudelta 1983. Rosberg lähti kauteen hallitsevana maailmanmestarina ja Williamsin keulaa koristikin tästä merkkinä numero yksi. Hallitsevan mestarin kaudesta ei tullut kuitenkaan menestys.

Kauden avausosakilpailussa Brasiliassa Rosberg ajoi aika-ajoissa paalupaikan, mutta kilpailu päättyi hylkäykseen kakkospaikalta, kun varikkokäynnin yhteydessä suoritetun tankkauksen seurauksena auto syttyi palamaan. Se saatiin kuitenkin vielä liikkeelle, mutta työntöapua käyttäen ja tämän takia Rosbergin kilpailusuoritus hylättiin. Seuraavassa osakilpailussa Yhdysvalloissa tuli keskeytys, kunnes kolmas kilpailu Ranskassa toi kauden avauspisteet viidennen sijan myötä.

Rosberg ajoi kaudella 1983 MM-pisteille yhteensä kuusi kertaa. Voittoja kertyi yksi ja se olikin sitten sitäkin maukkaampi, kun Rosberg saapui ykkösenä ruutulipulle Monacon legendaarisessa katuratakilpailussa. Kauden toinen palkintosijoitus tuli toisesta Yhdysvalloissa (Detroit) ajetusta osakilpailusta, missä Rosberg oli toinen. Kuljettajien MM-pisteissä Rosbergin sijoitus oli viides.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit