Suomi100: Kimi Räikkönen, McLaren, F1-kausi 2005

4.9.2017 / 14:35

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Maanantaina 4. syyskuuta esittelyvuoroon pääsee kaksi Kimi Räikkösen McLaren F1-autoa, joista ensimmäisenä F1-kauden 2005 McLaren MP4-20. Kyseessä oli Räikköselle neljäs kausi McLarenin tallissa. Vaikka alku oli tahmea, kahdesta ensimmäisestä kilpailusta tulivat sijat kahdeksan ja yhdeksän, niin siitä huolimatta Räikkönen ajoi lopulta vahvan kauden. Seitsemän voiton ja yhteensä 12 palkintosijoituksen myötä sijoitus kuljettajien MM-sarjassa oli Fernando Alonson jälkeen toinen.

Paalupaikkoja Räikkönen ajoi kauden aikana viisi, joista kolme peräkkäin Imolassa, Barcelonassa ja Monacossa huhti-toukokuussa. Kilpailun nopeimpia kierroksia Räikkönen nakutti kauden aikana peräti 10, ollen kyseisen tilaston ylivoimainen ykkönen. Räikkönen keräsi kauden 2005 aikana MM-pisteitä lähes kaksi kertaa enemmän kuin hänen tallikaverinaan ajanut Juan-Pablo Montoya.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit