Suomi100: Mika Häkkinen, Mercedes-Benz, DTM-kausi 2005

23.11.2017 / 08:00

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Torstaina 23. marraskuuta esittelyvuorossa on Mika Häkkisen AMG-Mercedes C-Klasse -auto DTM-kaudelta 2005. Vuonna 2001 upean F1-uransa päättänyt Häkkinen teki paluun kilparadoille kilpailumielessä neljän vuoden tauon jälkeen edustaen HWA Team -tallia. Häkkinen ei lopulta tarvinnut kuin kolme osakilpailua, ennen kuin uran ensimmäinen DTM-voitto oli tosiasia.

Kauden avausosakilpailu Hockenheimissa toi kahdeksannen sijan ja seuraavassa osakilpailussa EuroSpeedway-radalla Lausitzissa Häkkinen nousi ensimmäistä kertaa palkintopallille DTM:ssä ollen kolmas. Kolmas osakilpailu sitten toden sanoi ja Häkkiselle kyseessä oli enemmän kuin tuttu rata, tulihan uran ensimmäinen DTM-voitto Spa’n radalla Belgiassa.

Hienot peräkkäiset voitto ja kolmas sija eivät kuitenkaan nostaneet Häkkistä toden teolla mukaan mestaruustaisteluun, sillä kuusi seuraavaa osakilpailua toivat kaksi keskeytystä, kolme kertaa Häkkinen jäi kärkikymmenikön ulkopuolelle ja parhaaksi sijoitukseksi tuli Nurburgringin neljäs sija. Kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Istanbulissa Häkkinen oli toinen ja kauden päätös Hockenheimissa toi 15. sijan. Loppupisteissä Häkkisen sijoitus oli viides.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit