Suomi100: Mika Salo, Tyrrell, F1-kausi 1996

6.10.2017 / 07:00

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Perjantaina 6. lokakuuta esittelyssä on Mika Salon Tyrrell 024 (Yamaha V10 moottori) F1-kaudelta 1996. Kyseessä oli Salon uran toinen täysi kausi autourheilun kuninkuusluokassa. Salo oli päättänyt edellisen kauden kahteen pistesijaan (kuudes, viides) ja sama tahti jatkui myös kauden 1996 kahdessa ensimmäisessä osakilpailussa, kun Australiassa sijoitus oli kuudes ja Brasiliassa viides. Tuohon aikaan MM-pisteitä jaettiin vain kuudelle parhaalle kuljettajalle.

Monacosta tuli kauden kolmas pistesija viidennen sijan myötä, mutta muuten kausi 1996 oli Salolle pettymys. Keskeytyksiä kertyi kuusi kappaletta ja hylkäyksiä peräti kaksi. Euroopan Grand Prix’ssa Nurburgringilla Salon auto todettiin kilpailun jälkeen alipainoiseksi. Espanjan osakilpailussa Salo vaihtoi vara-autoon liian myöhään ja se toi hylkäyksen. Salon viisi MM-pistettä oikeuttivat kuljettajien MM-sarjassa 13. sijaan.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit