Suomi100: Pentti Airikkala, Mitsubishi, Iso-Britannia 1989

14.9.2017 / 08:00

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Torstaina 14. syyskuuta esittelyvuorossa on Pentti Airikkalan Mitsubishi Galant VR-4 Iso-Britannian MM-rallista vuodelta 1989, joka tuohon aikaan tunnettiin vielä paremmin RAC-rallina. Britannian rallimestaruuden vuonna 1979 voittanut Airikkala ajoi tehdastallin kalustolla 28 vuotta sitten upean kilpailun ja maalissa helsinkiläinen pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä ja ainoaksi jäänyttä MM-voittoa. Nuotteja Airikkalalle luki irlantilainen kartanlukija Ronan McName.

Voittoa juhliessaan 44 vuoden ja 80 päivän ikäisenä Airikkala on rallin MM-sarjan historian kolmanneksi vanhin osakilpailuvoittaja. Ja jos on rallin MM-sarjan historiassa ensimmäisen voittonsa nuorimpana kuljettajana kautta aikojen ottanut Jari-Matti Latvala (22 vuotta, 313 päivää), niin Airikkala on tässä tilastossa puolestaan kaikkien aikojen vanhin.

Vanhin tai ei, niin urakkaa voiton eteen sai vuonna 1989 Englannin vaikeilla ja liukkailla teillä todellakin tehdä, sillä kilpailussa ajettiin viiden päivän aikana yhteensä 55 erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 603 kilometriä! Airikkalan voittoaika painui lähes kuuteen ja puoleen tuntiin, eli tuohon aikaan kuljettajat urakoivat käytännössä yhdessä MM-osakilpailussa nykypäivän kaksi MM-rallia.

Airikkala kävi voittotaistelua Carlos Sainzia vastaan, joka johti kilpailua 25 sekunnilla, kun ajamatta oli enää kolme erikoiskoetta. Kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella Sainzin Toyotasta kuitenkin hajosi vetoakseli, Airikkala nousi kärkeen ja Sainz putosi toiseksi. Kun eroa näiden kahden välillä oli ennen kolmea viimeistä erikoiskoetta jo lähes puolitoista minuuttia, niin Airikkala pystyi jo lopussa varmistelemaan ja ajamaan auton ehjänä maaliin.

Voittomarginaali Sainziin nähden oli maalissa lopulta minuutin ja 28 sekuntia. Juha Kankkunen toi kolmannella sijallaan toisen palkintosijoituksen Toyotalle. Suomalaisittain ralli sujui muutenkin erinomaisesti, sillä yhdeksän parhaan joukkoon mahtui peräti kuusi suomalaista. Ari Vatanen oli viides, Timo Salonen kuudes, Mikael Sundström seitsemäs ja Hannu Mikkola kahdeksas. Airikkala ajoi rallissa eniten pohja-aikoja (22), kaksi kertaa enemmän kuin Sainz (11).

Airikkala ajoi urallaan yhteensä 37 MM-rallia vuosina 1973-2003, eli hän kilpaili vähintään yhden MM-rallin neljällä eri vuosikymmenellä. RAC Rallin voiton lisäksi Airikkala nousi palkintopallille MM-sarjassa Suurajoissa kolme kertaa (toinen 1976 ja kolmas 1978, sekä 1982) ja Ruotsissa kaksi kertaa (kolmas 1979, sekä 1981).

Airikkala kuoli 30. syyskuuta vuonna 2009 ollessaan 64-vuotias.

Pentti Airikkalan ja Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit