Syversen yllätysvoittoon RX Academyn jääsarjan avauksessa – “Hyvän startin myötä pääsin kontrolloimaan joukkoa”

4.2.2018 / 17:01
Simon Syversen ajoi voittoon Östersundin radalla lauantaina (Kuva: RX Academy).

[ A- ] / [ A+ ]

RX Academyn uuden talvisarjan, RX Academy On Ice, avausosakilpailu lauantaina Östersundissa, Ruotsissa tarjosi jännittävän ja tapahtumarikkaan taistelun niin voitosta, kuin muistakin palkintosijoituksista. Viime kaudella RX Academyssa yhden osakilpailun ajanut Simon Syversen nappasi nyt yllätysvoiton.

Simon Syversenin, 25, viime kausi meni suuremmaksi osaksi RX2-luokassa, jonka osakilpailut ajettiin rallicrossin MM-sarjan yhteydessä. Loppupisteissä norjalaisen sijoitus oli 12. RX Academyssa Syversen vieraili yhdessä osakilpailussa, Jalasjärvellä elokuussa, mutta jäi kahdeksan kuljettajan joukossa silloin viimeiseksi. Nyt tullut voitto Östersundista on Syversinin uran ensimmäinen rallicrossissa.

– Olosuhteet olivat kaikille aika lailla tasapuoliset ja sen myötä minulla oli nyt helpompaa lähteä ajamaan kilpailua näitä kavereita vastaan kuin viime kesänä RX Academyssa, koska heillä oli silloin paljon enemmän kokemusta kilpailukalustosta. Todella hauska kokemus ja kilpailu oli todella hyvää. Sain semifinaalissa ja finaalissa molemmissa todella hyvän startin, joten pääsin ajamaan omaa ajoani ja ikään kuin kontrolloimaan joukkoa, Syversen kommentoi RX Academyn tiedotteessa kilpailun jälkeen.

Finaalissa Syversen onnistui “spotterinsa” kanssa taktiikan suhteen parhaalla mahdollisella tavalla, vaikka parin viimeisen kierroksen aikana täyttä varmuutta siitä, olisiko kärjessä ajanut Jesse Kallio jo käynyt kiertämässä lisälenkin vai ei. Samaan aikaan Syversen kävi kovaa kaksintaistelua Joni Wimania vastaan sijoilla kaksi ja kolme. Lopulta Kallio meni lisälenkille viimeisellä kierroksella ja Syversen nousi kärkeen ajaen ykkösenä myös ruutulipulle.

– En ollut varma siitä, että onko Jesse käynyt jo lisälenkillä vai ei, mutta yritin kaikkeni ja onnistuin pääsemään lopulta vielä ohi hänestä ja edelle. Tämä on loistava tapa aloittaa uusi kausi, Syversen hehkutti.

RX Academy On Ice -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Höljesin legendaarisella rallicross-radalla Ruotsissa 10. helmikuuta.

Lue myös! Syversenin nerokas taktiikka toi voiton – Wiman ja Kallio palkintopallille (3.2.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit