Syversenin nerokas taktiikka toi voiton – Wiman ja Kallio palkintopallille

3.2.2018 / 16:17
RX Academyn uusi talvisarja käynnistyi Östersundista, Ruotsista (Kuva: RX Academy).

[ A- ] / [ A+ ]

RX Academyn uusi talvisarja RX Academy On Ice polkaistiin käyntiin lauantaina Östersundissa, Ruotsissa. Avausosakilpailu oli lopulta värikkäiden vaiheiden jälkeen norjalaisen Simon Syversenin juhlaa. Päivä oli myös suomalaisittain hieno, sillä Joni Wimanin paluukilpailu toi toisen sijan ja hallitseva RX Academy -mestari Jesse Kallio ajoi kolmanneksi.

Kuten niin usein rallicrossissa, niin myös tällä kertaa lähtö näytteli voittotaistelun suhteen isoa roolia. Eturivistä startanneet Jesse Kallio ja Oliver Bennett, semifinaalilähtöjen voittajat, jäivät käytännössä paikoilleen, kun takaa toisesta rivistä lähtenyt Simon Syversen, sekä viimeisestä rivistä startannut Joni Wiman syöksyivät kärkeen. Kallio oli ensimmäisen mutkan jälkeen kolmantena, Bennett neljäntenä. Marat Knyazev ja Oliver Solberg päättivät kiertää lisälenkin heti startin jälkeen.

Kärkikuljettajista ensimmäisenä lisälenkille ajoi Wiman, joka syöksyi “jokerille” kahden kierroksen jälkeen kakkospaikalta. Tässä kohtaa moni varmasti mietti, että kärjessä ajanut Syversen jättäisi lisälenkin kiertämisen viimeiselle kierrokselle, jotta saisi ajaa kärkipaikalla mahdollisimman pitkään näkyvyyden ollessa kaikkein paras, koska edessä ei muita kuljettajia lumipölyä olisi nostamassa. Toisin kuitenkin kävi.

Syversen päätti kiertää lisälenkin jo kilpailun puolivälissä ja tämä taktiikka osoittautui lopulta nerokkaaksi ratkaisuksi, koska nyt Wiman ei päässyt ajamaan omaa ajoaan kärjen takana, vaan sai Syversenin taisteluparikseen. Kärkeen noussut Kallio oli ainoa kuljettaja, joka ei ollut lisälenkkiä vielä kiertänyt. Kallio repi kärjessä eroa takanaan kovaa kaksintaistelua käyneisiin Syverseniin ja Wimaniin nähden, mutta kun Kallio oli lisälenkin suorittanut, ei ero kuitenkaan riittänyt kärkipaikkaan.

Syversen nappasi Kallion ajaman lisälenkin jälkeen kärkipaikan takaisin itselleen ja ajoi ykkösenä ruutulipulle. Wiman ja Kallio kävivät vielä kovan taistelun kakkossijasta ja tuo taistelu kääntyi lopulta Wimanin eduksi, joka teki siis hienon paluun takaisin rallicrossin pariin reilun vuoden tauon jälkeen. Kolmannen sijan napannut Kallio voi myös olla enemmän kuin tyytyväinen päiväänsä Östersundissa, RX Academyn hallitsevan mestarin cv:hen kun kirjataan finaalin kolmannen sijan lisäksi myös ylivoimainen semifinaalilähdön voitto.

Solberg sijoittui finaalissa neljänneksi ja viimeisellä kierroksella kolaroineet ja keskeyttämään joutuneet Knyazev ja Bennett olivat viides, sekä kuudes. Kahden muun suomalaiskuljettajan, Sami-Matti Trogenin ja Jimi Kalliomäen, taival päättyi semifinaaleihin. Lähempänä finaalipaikkaa oli Trogen, joka joutui semifinaalilähdössään Solbergin ohittamaksi viimeisellä kierroksella, radan viimeisessä mutkassa.

RX Academy On Ice -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Höljesin legendaarisella rallicross-radalla Ruotsissa 10. helmikuuta.

RX Academy On Ice 2018 ja Östersundin tulokset

1) Simon Syversen, Norja
2) Joni Wiman
3) Jesse Kallio
4) Oliver Solberg, Norja
5) Marat Knyazev, Venäjä
6) Oliver Bennett, Iso-Britannia

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit