Syy Latvalan ja Mikkelsenin tekniikkamurheisiin löytyi – “Testattiin onnistuneesti ennen rallia”

30.10.2016 / 22:44
Volkswagen varmisti Walesissa valmistajien maailmanmestaruuden (Kuva: Volkswagen Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Walesin MM-rallin avauspäivänä perjantaina mahdollisuutensa kärkisijoihin tekniikkamurheiden takia menettäneiden Volkswagen-kuljettajien, Jari-Matti Latvalan ja Andreas Mikkelsenin, vetoakseliin iskeneen ongelman syy on selvitetty. Volkswagen tiedotti asiasta sunnuntaina heti rallin päättymisen jälkeen.

Jari-Matti Latvala sijoittui Walesin MM-rallissa sijalle seitsemän ja Andreas Mikkelsen sijalle 12. Molempien kuljettajien kilpailu meni piloille jo perjantaina, kun Volkswagen Polo WRC:n vetoakseli petti ensin Mikkelsenin neljännellä erikoiskokeella ja heti perään Latvalan seitsemännellä erikoiskokeella.

– Volkswagenin insinöörit selvittivät syyn heti samana iltana. Kyseessä oli vetoakselin uusi tiiviste, jota oli testattu onnistuneesti ennen rallia, mutta joka sitten ei toiminut Walesin rallin olosuhteissa, Volkswagen Motorsportin tiedotteessa kerrotaan.

Kun vika paikallistettiin ja korjattiin, niin sekä Latvalan, että Mikkelsenin autot toimivat moitteettomasti rallin loppuun asti. Ogier ilmoitti perjantaina kärsineensä samasta ongelmasta, mutta ranskalaisen autossa vika vaikutti vasta avauspäivän viimeisen erikoiskokeen loppuvaiheilla ja Ogier pääsi ajamaan käytännössä suoraan huoltoon menettämättä mahdollisuuksiaan ajaa lopulta rallin voittoon.

Volkswagen varmisti Walesissa neljännen peräkkäisen valmistajien maailmanmestaruuden.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit