MOTORSPORT

Syy Männyn riskinottoon viimeisellä erikoiskokeella varsin looginen: “Emme tienneet”

Julkaisimme sunnuntaina Marko Männyn haastattelun, joka oli tehty lauantaina tuoreeltaan Rovaniemellä Tunturirallin päättymisen jälkeen. Viimeisellä erikoiskokeella ulos ajaneen Männyn olisi tarvinnut ajaa vain maaliin asti ilman riskejä, sillä taistelussa kolmossijasta Jarkko Nikara oli menettänyt pelin teknisten ongelmien takia jo ennen viimeistä erikoiskoetta. Selitys Männyn riskinotolle on kuitenkin varsin looginen.

– Emme tienneet silloin Nikaran auton ongelmista. Oli pakko laittaa peliin kaiken minkä pystyi, Mänty kommentoi tiedotteessaan tilannetta, missä hän lähti viimeiselle erikoiskokeelle 10 sekuntia Nikaraa edellä.

Hienosti sujunut kilpailu päättyi kärkisijoituksen osalta ulosajoon. Tulos kuitenkin tuli, kun lumitöiden jälkeen Skoda saatiin liikkeelle ja Mänty pääsi ajamaan maaliin asti. Sijoitus yleiskilpailussa oli kuitenkin lopulta vasta 20. ja eroa kärkeen kertyi lähes 13 minuuttia.

– Ihan tietoisesti otettiin riskejä. Kaato tuli kuitenkin nolossa paikassa. Kovassa vauhdissa takapää osui lumipenkkaan ja siitä auto lähti tekemään volttia. Putosimme penkkaan perä edellä. Penkasta auto pyörähti takaisin tielle. Rikkoutuneesta takalasista työntynyt lumi oli täyttänyt auton sisätilat, Mänty kuvailee viimeisen erikoiskokeen tapahtumasarjaa.

Mänty ajoi nyt urallaan 13. kertaa Tunturirallissa ja oli kiinni ensimmäisessä yleiskilpailun palkintosijoituksessa aina viimeiselle erikoiskokeelle asti. Männyn parhaat saavutukset Tunturirallista ovat vuonna 2005 tullut N3-luokan voitto, sekä vuoden 2013 SM2-luokan toinen sija.

Lue myös! Männyn Tunturiralli päättyi pettymykseen – Kilpailun jälkeen kiitokset voittajatiimin vetäjältä (29.1.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com