MOTORSPORT

Tahkolle kauden toinen kolmas sija – “Finaaleissa kamppailu todella tiukkaa”

Rallicrossin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajettiin viime lauantaina Honkajoella.

Supercar-luokassa kilpaileva Riku Tahko ajoi toisen kerran tällä kaudella kolmanneksi.

– Kisa alkoi erinomaisesti, kun onnistuin nappaamaan täydellisen lähdön ensimmäisessä alkuerässä, ekassa kurvissa olin useamman auton mitan edellä muita ja tämä mahdollisti helpon erävoiton. Lisäksi ajoin vielä ensimmäisten alkuerien koko kilpailun nopeimman kierrosajan. Tälläisiä maagisia aavistuslähtöjä osuu kauteen vain yksi, kaksi ja niistä saa kyllä paljon fiilistä, Tahko hehkutti.

– Toinen ja kolmas alkuerä lähtivät käyntiin tasaisemmin ja alkukurvien taistelut rokottivat sijoitustani, mutta kierrosajat olivat kohdillaan, joten katastrofeja ei tullut ja saimme hyvät pisteet alkueristä.

Tahko sijoittui alkuerien kokonaistuloksissa kolmanneksi ja se tiesi omaan semifinaalilähtöön toisen lähtörivin lähtöpaikkaa. Jälleen kerran nappistartin turvin Tahko pääsi ajamaan omaa ajoa, sekä kontrolloimaan tilannetta ottaen voiton (katso video semifinaalilähdöstä alapuolelta) ja näin ollen napaten paalupaikan finaaliin, mistä tuloksena oli siis Kaanaan avausosakilpailun tavoin kolmas sija.

– Kauden molemmissa finaaleissa kamppailu on ollut todella tiukkaa ja niin oli nytkin. Ensimmäisen kierroksen jälkeen (Ari) Perkiömäki ja (Mikko) Ikonen kolaroivat edessäni ja jouduin kiertämään heidät radan ulkopuolelta. Epäonnekseni osuin matkalla maapenkkaan, joka rikkoi auton ripustusta. Sain kuitenkin tuotua auton maaliin, Tahko kommentoi.

Seuraava osakilpailu ajetaan lauantaina 7. heinäkuuta Jurvan Botniaringillä.

Supercar-luokan finaalin tulokset

1) Jukka Lautamäki (Skoda) 3.26,328
2) Janne Rinta-Kauhajärvi (Ford) + 4,322
3) Riku Tahko (Mini) + 11,672
4) Mikko Ikonen (Saab) + 13,316
5) Ari-Pekka Niemi (Ford) + 14,878
6) Ari Perkiömäki (Ford) + 24,799

 

 

Lue myös! Rallicrossin SM-sarjan pistetilanteet 2/5 osakilpailun jälkeen

Teksti: Riku Tahkon tiedote
Video: Riku Tahkon virallinen YouTube-kanava

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com