MOTORSPORT

Tallikaveri torppasi – Wiman viides Dallasissa

Team Honda Red Bull OMSE:n Joni Wimanin ajoi Amerikan GRC-sarjan Dallasin osakilpailussa Teksasissa viidenneksi. Sarjan yhteispisteissä toissa vuoden mestari ajaa kolmen osakilpailun jälkeen kuudentena. Dallasissa ajetun osakilpailun ykköseksi ajoi Ruotsin Patrik Sandell.

Hondan ensiesiintyminen kevyemmällä Civic supercar-autolla ei toteutunut Dallasissa, joten uuden auton debyytti siirtyy ainakin yhdellä osakilpailulla eteenpäin. Wiman starttasi Amerikan ralllicrossin GRC-sarjan kauden kolmanteen mestaruusosakilpailuun samalla autolla, jolla hän oli ajanut kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua.

Semifinaalissa toiseksi ajanut Wiman starttasi päivän finaaliin ruudusta neljä. Hyvän lähdön jälkeen radan ensimmäisen mutkan sisäkaarteessa oli ahdasta ja Wiman joutui tallikaverinsa torppaamaksi. Suomalaiskuljettaja pääsi kovan osuman jälkeen jatkamaan ja taisteli itsensä kymmenen kierroksen mittaisessa finaalissa viidenneksi.

– Ensimmäisessä mutkassa tuli osumaa. Tallikaverini osui autoni oikean puoleiseen takakulmaan, takapyörä kääntyi ja haritti, ja finaalia oli sen jälkeen vaikea voittaa.

– Annoin kuitenkin kaikkeni ja taistelin toisesta sijasta loppuun asti. Dallasin rata ei tarjonnut ohituspaikkoja, joten ei auttanut kuin seurata ja odottaa edellä ajavien ajovirhettä. Kun he eivät virheisiin sortuneet niin ei heidän ylikään voinut ajaa. Toinen sija jäi alle kahden sekunnin päähän. Olosuhteet huomioiden hyvä tulos ja tästä on taas hyvä jatkaa kautta eteenpäin, viidenneksi sijoittunut Wiman totesi finaalin jälkeen.

Vaikka uusi ja kevyempi kilpa-auto jäi odottamaan tulevia kisoja, Wiman oli tyytyväinen nykyisen auton kehittyneeseen suorituskykyyn.

– Olemme pystyneet kehittämään autoamme askel askeleelta eteenpäin. Sarjan hallitseva mestari Volkswagen ei ole lyömätön. Se jo nähtiin tänään Dallasissa. Automme oli taas selvästi nopeampi ja parempi ajaa. Viides sija on kauden paras tähän asti ja menemme koko ajan eteenpäin, Wiman muistutti.

Amerikan rallicrossin GRC-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Floridan Daytonassa, jossa kilpaillaan sarjan kaksi seuraavaa mestaruusosakilpailua. Sarjassa ajetaan kaikkiaan 12 osakilpailua.

Tuloksia; GRC Dallas, Teksas, Yhdysvallat:

1.Patrik Sandell (SWE) Ford 10 kierrosta

2.Steve Arpin (CAN) Ford + 7,538

3.Tanner Foust (USA) Volkswagen + 8,034

4.Scott Speed (USA) Volkswagen + 8,557

5.Joni Wiman (FIN) Honda + 9,264

GRC-pistetilanne 3/12 osakilpailua:

1.Tanner Foust (USA) Volkswagen 180

2.Patrik Sandell (SWE) Ford 155

3.Scott Speed (USA) Volkswagen 150

4.Steve Arpin (CAN) Ford 137

5.Brian Deegan (USA) Ford 108

6.Joni Wiman (FIN) Honda 79

7.Sebastian Eriksson (SWE) Honda 78

Lähde: Joni Wimanin tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com