Tallipäällikön kommentit rohkaisevia Sunisen kannalta – “Kova työnteko jatkuu”

7.1.2021 / 18:21
Teemu Suninen Fordin ratissa Ruotsin MM-rallissa helmikuussa 2020 (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Sunisen kilpailujen määrä rallin MM-sarjassa kaudella 2021 ei ole vielä täysin kiveen hakattu.

M-Sport Ford -talli tiedotti keskiviikkona, että sen kuljettajakolmikon rallin MM-sarjassa tänä vuonna muodostavat Teemu Suninen, 26, Gus Greensmith, 24, sekä Adrien Fourmaux, 25. Kolmikosta Greensmith on tässä vaiheessa ainoa, joka varmuudella tulee ajamaan täyden MM-sarjan. Sunisen ohjelman laajuus ei ole vielä tiedossa, mutta tallin tiedotteessa sanottiin, että jokelalainen ei ajaisi WRC-autolla täyttä MM-sarjaa.

Fourmaux tulee keskittymään WRC2-sarjaan ja lisäksi ranskalainen ajaa brittitallin toista WRC-autoa valikoiduissa MM-ralleissa. M-Sport Ford -tallin taloudellinen tilanne on jo pitkään ollut huono, eikä MM-sarjan ainoan yksityistallin operointi koronapandemian ja Brexitin keskellä ole ollut helppoa. Tallipäällikkö Richard Millenerin kommentit tiedotteessa tosin ovat rohkaisevia Sunisen kannalta ainakin siinä mielessä, että halua suomalaiskuljettajan ohjelman laajentamiseen tallin puolelta on olemassa.

– Tulemme jatkamaan kovaa työntekoa sen eteen, että pystyisimme laajentamaan Teemun ohjelmaa, sekä tuomaan lisää huippukuljettajia vahvuuteemme kauden aikana. Mutta rehellisyyden nimissä Covid-tilanne on tehnyt tilanteesta meille äärimmäisen vaikean. Toivottavasti valoa tunnelin päässä alkaisi jo näkymään ja tiedän, että tallin jokainen jäsen jatkaa työskentelyä antaen koko ajan parhaansa, meidän kaikkien yrittäessä yltää parhaimpaan mahdolliseen tulokseen tänä vuonna, Millener korostaa.

Suninen on startannut vuosina 2017-2020 M-Sport Ford -tallin WRC-autolla 33 MM-ralliin, saavuttaen kolme palkintosijoitusta ja yhteensä 22 pistesijoitusta.

– Tiedämme, että Teemu on nopea kuljettaja. Se nähtiin jo silloin, kun hän ensimmäisen kerran kilpaili Ford Fiesta WRC -autolla. Oli erittäin tärkeää löytää keinot siihen, että yhteistyömme hänen kanssa jatkuisi myös tänä vuonna. Onnistuimme rakentamaan ohjelman, joka sisältää osan MM-sarjan osakilpailuista ja kyseessä on osakilpailut, missä hän ja Fiesta yhdessä tulevat olemaan kilpailukykyisiä, Millener taustoittaa.

Sunisen kartanlukija vaihtuu tälle kaudelle, sillä kesäkuusta 2019 lähtien Suniselle nuotteja lukenut Jarmo Lehtinen siirtyy muihin tehtäviin.

– Harmi, että Jarmo ei ole enää mukana tänä vuonna, mutta tiesimme, että tämä yhteistyö tulisi päättymään jossain vaiheessa. Olen oppinut häneltä todella paljon viimeisen 18 kuukauden aikana ja heti välittömästi yhteistyön alkuun saavutimme fantastisen tuloksen, parhaan tulokseni MM-sarjassa tähän mennessä, Suninen nosti esiin vuoden 2019 Sardinian MM-rallin kakkossijan kilpailusta, joka oli Sunisen ja Lehtisen ensimmäinen kilpailu yhdessä.

Rallin MM-sarjan kauden avausosakilpailu, Monte Carlo, on tarkoitus ajaa 21.-24. tammikuuta. M-Sport Fordin WRC-kuljettajat Monte Carlossa tulevat olemaan Suninen ja Greensmith.

Teemu Sunisen historia Monte Carlon MM-rallissa

2016 – 5. sija RC2-luokassa (Skoda Fabia R5)
2017 – Ei osallistunut
2018 – 3. sija WRC2-luokassa (Ford Fiesta R5)
2019 – 11. sija yleiskilpailussa (Ford Fiesta WRC)
2020 – 8. sija yleiskilpailussa (Ford Fiesta WRC)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Millenerin ja Sunisen kommentit: Tiedote

 


Facebook kommentit