MOTORSPORT

Tältä näyttää rallicrossin MM-sarjan kalenteri

Tulevalla kaudella ajetaan viisi tuplakisaviikonloppua. Mielenkiintoa herättää uusi “Battle of Technologies” -teema, kun sähköautot ja polttomoottorikilpurit ajavat vastakkain.

Ensimmäistä kertaa MM-sarjan historiassa, kaksi vuotta sitten esitellyt RX1e-sähköautot saavat vastaansa biopolttoaineella ruokitut polttomoottoriautot. Promoottori uskoo tämän herättävän yleisön mielenkiinnon

MM-sarja käynnistyy Ruotsin Höljesistä heinäkuun alussa. Kolme viikkoa myöhemmin karavaani suuntaa Unkarin Nyirádiin, jossa on kaksi edellistä kautta ajettu rallicrossin EM-sarjan osakilpailu. Kilpailun ajankohta on 27.-28. heinäkuuta.

Elokuun ainoa koitos on kuun puolivälin paikkeilla ajettava Belgian osakilpailu Mettetin radalla. Tämän jälkeen on vuorossa vielä Portugalin kisa Montalegressa syyskuun alussa ennen kuin MM-sarja suuntaa kaukomaille.

Tähän mennessä on varmistunut, että kauden päätösosakilpailu ajetaan Australiassa marras-joulukuun vaihteessa, mutta neuvotteluja käydään vielä toisesta Aasiaan sijoittuvasta osakilpailusta. Viime kaudella päätösosakilpailu ajettiin Hong Kongissa, mutta ymmärrettävästi sen asema on vaakalaudalla polttomoottoriautojen palattua.

Rallicrossin MM-sarjan promoottori Arne Dirks odottaa alkavaa kautta innolla.

– Kalenteri on sekoitus perinteisiä suosikkeja, kuten Höljes, Montalegre ja Mettet. Sen lisäksi Nyirád, joka kahden EM-vuoden jälkeen sai ansaitusti ylennyksen MM-tasolle. Näiden lisäksi uutuutena Australia ja paluu Ranskaan. Meillä on todella maailmanlaajuinen ja mukaansatempaava kalenteri, joka herättää varmasti niin kilpailijoiden kuin fanienkin ruokahalun – ja yksi merkkipaalu, kun “Battle of Technologies” alkaa tyylillä.

– Odotamme innolla, että näemme RX1e autot jälleen täydessä kilpatoiminnassa sitten viime kesän ja totta kai meitä kiinnostaa, miten ne pärjäävät polttomoottoriautoja vastaan. Kuten tiedämme tässä lajissa ei tuumaakaan anneta ilmaiseksi.

2024 Rallicrossin kalenteri:

8.-9.6. Euro RX of France, Essay (Ainoastaan EM-sarja)
6.-7.7. World RX of Sweden, Höljes
27.-28.7. World RX of Hungary, Nyirád *
17.-18.8. World RX of Benelux, Mettet
7.-8.9. World RX of Portugal, Montalegre
30.11-1.12. World RX of Australia, (Paikka varmistuu myöhemmin) *

* Vaatii vielä FIA:n hyväksynnän

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com