MOTORSPORT

Talvikauden ylivoimaisin kuljettaja numerolla yksi Kouvolaan – “Tavoitteet luonnollisesti kovat”

Kaksivetoisten autojen SM3-luokkaa alkukaudella hallinnut Jaro Kinnunen ja kartanlukija Tuukka Shemeikka lähtevät rallin SM-sarjan kesäkauteen hyvin valmistautuneena.

Espoolainen Jarospeed-tiimi ajoi treenimielessä Mäntsälä-rallin viime viikonloppuna. Kaikki sujui testikisassa mallikkaasti ja Peugeot 208 R2-auto on nyt hiottu kunnon sorasäätöihin.

– Mäntsälässä tosiaan käytiin ajamassa hyvä treenikilpailu ja kaikki sen suhteen meni loistavasti. Tiet olivat kunnossa, keli oli mahtava ja pito oli aivan uskomaton. Oma suoritus oli tasaisen kova. Siitä kertoo se, että toiseen kertaan ajettavilla pätkillä aikani kohentui vain muutaman sekunnin vaikka tosissaan yritettiin kyllä parantaa, Jaro Kinnunen sanoo.

Luokkavoittoon ajoi isomman ryhmän Hondalla Mikko Heikkilä, joka oli kuuden erikoiskokeen reitillä 8,3 sekuntia Kinnusen autokuntaa nopeampi. Kinnunen pääsee Kouvolassa kilpailemaan urallaan ensimmäistä kertaa numerolla 1.

– Toki lähtöpaikka on hieman haastava, varsinkin jos irtosoraa on tiellä paljon. Tavoitteet kilpailuun ovat luonnollisesti kovat, kun muistetaan, että alkukausi tarjosi pelkkiä voittoja. Pyrin kuitenkin ajamaan järkevällä taktiikalla, sekä pitämään mielessä sarjatilanteen. Kouvolan tiet ovat yleensä sopineet minulle hyvin, joten odotan tulevaa kilpailua innolla, Kinnunen päättää.

Kouvolan SM-ralli ajetaan lauantaina.

Teksti: Jarno Saari, Jaro Kinnusen tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com