MOTORSPORT

Tänak, Lappi, molemmat vai ei kumpikaan? – Toyota-tallilla edessä jännittävä sunnuntai

Vaikka Korsikan MM-rallissa ajetaankin päätöspäivänä sunnuntaina vain kaksi erikoiskoetta, niin siitä huolimatta reilut 71 ek-kilometriä tarjoavat vielä runsaasti jännitettävää.

Erityisesti taistelu kakkos- ja kolmossijasta tulee olemaan huikeaa seurattavaa. Erinomaista vauhtia lauantaina esittäneet Toyota-kuljettajat Ott Tänak, sekä Esapekka Lappi omaavat molemmat vielä mahdollisuuden nousta palkintopallille. Tänak on ennen kahta viimeistä erikoiskoetta toisena, mutta kolmantena oleva Hyundain Thierry Neuville on jäänyt virolaisesta vain yhden sekunnin kymmenyksen. Lappi puolestaan on jäänyt Neuvillesta 10,3 sekuntia.

Lauantaina Lappi oli koko porukan nopein kuljettaja lyöden kokonaisajoissa Sebastien Loebin 3,3 sekunnilla ja Sebastien Ogierin 18,6 sekunnilla. Tänakin vauhti riitti lauantain erikoiskokeilla neljänneksi nopeimpaan noteeraukseen.

– Ott ja Esapekka olivat molemmat todella hyviä tänään lauantaina. Tilanne näyttää sunnuntain osalta mielenkiintoiselta, kun molemmat ovat mukana tiukassa taistelussa palkintosijoituksista. Varsinkin 55-kilometrisellä avauserikoiskokeella voi tapahtua mitä tahansa, Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen sanoo tallinsa tiedotteessa.

Siinä missä Neuville on urallaan voittanut Korsikan MM-rallin kaksi kertaa, edellisen kerran vuosi sitten, niin Tänak ei ole koskaan sijoittunut edes kuuden parhaan joukkoon ja Lappi puolestaan kilpailee Korsikan saarella nyt ensimmäistä kertaa WRC-kalustolla. Jo pelkästään tätä faktatietoa korostaen se, että Lappi näytti Toyotansa perävaloja lauantaina kahdelle Sebastienille, Korsikan todellisille spesialisteille, on isojen otsikoiden arvoinen suoritus.

– Mukavaa olla päivän nopein kuljettaja. Teimme kovasti töitä perjantaina ja yritettiin löytää paremmat säädöt. Auto tuntuikin tänään todella hyvältä ja oli helppo ajettava. Ajat tulivat aika helpolla, minun ei tarvinnut juurikaan hyökätä. Huomiset erikoiskokeet ovat molemmat uusia kaikille ja se sopii minulle erittäin hyvin. Yritän jatkaa tätä vauhtia ja katsotaan mitä tapahtuu, Lappi pohti ennen viimeistä ajopäivää.

Lappi myös korostaa, että mihinkään hullutteluun hän ei aio lähteä, vaikka palkintosijoitus toki kiinnostaa.

– Olen tyytyväinen jo tähän neljänteen sijaan. Mutta en pistäisi toki pahakseni, jos onnistuisimme nousemaan vielä yhden tai kaksi sijaa ylöspäin, Lappi sanoi.

Korsikan MM-rallin kolmas ja samalla viimeinen ajopäivä käynnistyy sunnuntai-aamuna kello 10.23 Suomen aikaa.

Sunnuntain ohjelma

EK 11 – Vero – Sarrola-Carcopino (55,17 km) klo 10.23
EK 12 – Penitencier de Coti-Chiavari (16,25 km) klo 13.18

Tästä tilanteesta startataan

2) Ott Tänak (Toyota) 2.43.52,2
3) Thierry Neuville (Hyundai) + 0,1 Tänakiin
4) Esapekka Lappi (Toyota) + 10,3 Neuvilleen, + 10,4 Tänakiin
5) Dani Sordo (Hyundai) + 51,8 Lappiin

Lue myös! Latvala ei aja sunnuntaina, kauden ensimmäinen nollatulos – ”Tiedän nyt missä teimme virheitä” (8.4.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com