MOTORSPORT

Tänak voittoon – Pajari WRC2-luokan ykkönen

Viron Ott Tänak voitti Sardinian MM-rallin yleiskilpailun noustuaan kisan kärkeen rallin viimeisellä erikoiskokeella. Sami Pajari juhli uransa toista ykkössijaa WRC2-luokassa.

Ennen viimeistä erikoiskoetta Ott Tänakin eroa rallia johtaneeseen Sebastien Ogieriin oli reilut kuusi sekuntia. Ranskalaismestari Ogier kärsi kuitenkin rengasrikon päätöspätkällä ja menetti lähes varmalta näyttäneen voiton kahdella kymmenyksellä. Hyundain keikkakuski Dani Sordo oli kolmas.

MM-sarjan kärkitaistelu tasoittui Sardiniassa entisestään. Lauantaina keskeyttänyt MM-sarjan johtaja Thierry Neuville ja tallikaveri Tänak kävivät hurjan kamppailun niin sanotun Supersunnuntain sekä Power Stagen voitosta. Lopulta Neuville voitti molemmat.

Tänak oli Supersunnuntain sekä Power Stagen toinen. Kokonainaispistepotti virolaisella oli Sardiniasta 25 ja hän otti Neuvillea 13 pistettä kiinni. MM-taistelussa kaksikon ero on 18 pistettä. 

Suomalaisjuhlat WRC2-luokassa

WRC2-luokassa Sami Pajari aloitti rallin komeasti tekemällä avaus-EK:lle 7,5 sekunnin pohja-ajan. Toisella erikoiskokeella nopein oli Pierre-Louis Loubet, joka siirtyi rallin johtoon 1,2 sekunnin erolla, mutta tämän jälkeen suomalaiskaksikko otti paikkansa keulasta eikä sitä enää luovuttanut muille.

Monet kilpakumppanit alkoivat olla ongelmissa rengasrikkojen ja pienten penkkaosumien myötä. Perjantain neljän erikoiskokeen jälkeen yötauolle tultiin Pajarin johtaessa luokkaa 18,3 sekunnin turvin. Toisena Loubet ja kolmantena edellisessä rallissa Portugalissa voiton ottanut Espanjan Jan Solans, 28,6 sekuntia lahtelaisesta.

Lauantain teemaksi WRC2-luokassa muodostui se, että Pajarin autokunta tuli ns. pääjoukon keulilla ja perjantaina parin minuutin aikatappion rengasrikosta kärsinyt Ranskan Yohan Rossel takoi pohja-aikoja. Rossel aloitti päivän 15. sijalta, mutta jo puolen päivän renkaanvaihtohuoltoon mennessä ranskalainen oli noussut kolmanneksi.

Lauantain iltapäivä jatkui samalla kaavalla, Rossel takoi pohja-aikoja ja Pajarin autokunnassa koitettiin pitää vauhti järkevällä tasolla. Lauantaina yötauolle saavuttiin 54,6 sekunnin johtoasemassa Rosseliin, josta Solans puolestaan oli jäänyt 12 sekuntia.

– Haastava päivä, etenkin toinen kierros. Meilläkin siellä pari rengasrikkoa oli, mutta kävi tuuria ettei hävitty niissä liikaa aikaa ja oli siellä joku tilanteen tapainenkin. Varmasti kaikilla jotain ongelmia päivään mahtui, Pajari summasi tiedotteessaan.

Sunnuntain kahdella ensimmäisellä EK:lla nähtiin Pajarilta ja kartanlukija Enni Mälköseltä täydellistä tilanteen kontrollointia; vauhtia oli piiru tiputettu, mutta silti ajat riittivät kärkipäähän. Solans oli herännyt taistelemaan kakkospaikasta Rosselia vastaan. Päätöspäivän puolivälissä Pajari johti Rosselia 48,6 sekuntia, Solans oli vain 5,1 sekuntia kauempana.

– Koitetaan mennä kaksi viimeistä kuten nämä aamuisetkin. Yllättävän hyvän fiiliksen tässä on saanut, ei mitään puristusta, mutta koitettu jonkinmoinen rytmi pitää, ettei ajamisesta katoa flow, Pajari totesi.

Viimeisen erikoiskokeen jälkeen voitiin todistaa suomalaisvoittoa. Voittomarginaaliksi MM-sarjaa johtavaan Yohan Rosseliin jäi 32,3 sekuntia, josta puolestaan Jan Solans jäi tasan seitsemän sekuntia. Pajarin hienon viikonlopun kruunasi lisäksi yleiskilpailun kuudennesta sijasta tulleet pisteet.

– Kyllä minulla oli tätä rallia kohtaan hyviä odotuksia jo ennen kisaa. Vaikka Portugalissa keskeytys tulikin, tiesin vauhdin olevan siellä; olimmehan muuten hyvässä vauhdissa, kaikki palaset piti vain saada nyt osumaan kohdalleen samaan aikaan. Tiimi on tehnyt auton kanssa erinomaista työtä, tästä on mukava jatkaa kautta.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com