Tänak yksi suurimmista ennakkosuosikeista Ruotsissa – “Kolmantena reitillä, ei huono tilanne”

14.2.2019 / 18:41
Ott Tänak metsästää ensimmäistä Ruotsin MM-rallin voittoaan (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Yksi suurimmista Ruotsin MM-rallin voittajasuosikeista on tänä vuonna Toyota-tallin Ott Tänak.

Ott Tänak avasi kautensa sijoittumalla Monte Carlon MM-rallissa tammikuussa kolmanneksi, vaikka virolainen kärsikin rengasrikon toisena ajopäivänä.

– Tehtiin Montessa se mitä pystyttiin. Sääli se rengasrikko, mutta Thierry (Neuville) ja “Seb” (Sebastien Ogier) ajoivat todella hyvän kilpailun. Heitä vastaan oli vaikea taistella, en tiedä miten siinä olisi käynyt (ilman rengasrikkoa). Mutta kolmantena reitillä täällä, ei ollenkaan huono tilanne, Tänak pohti mennyttä ja tulevaa Ruotsin MM-rallin lehdistötilaisuudessa torstaina.

Kaksi vuotta sitten Tänak taisteli Fordin ratissa tiukasti Ruotsin MM-rallin voitosta Jari-Matti Latvalaa vastaan, mutta jäi silloin toiseksi. Viime vuonna Tänak ajoi Ruotsissa eniten pohja-aikoja, kuten teki monessa muussakin osakilpailussa kauden aikana, mutta muun muassa Kris Meeken kanssa kolaroituaan Tänakin sijoitus maalissa oli vasta yhdeksäs.

Tänakia pidetään tällä hetkellä MM-sarjan nopeimpana kuljettajana ja mikään suuri yllätys ei olisi, jos neljän ajopäivän päätteeksi sunnuntaina palkintoseremoniassa raikaisi Viron kansallislaulu Tänakin ja kartanlukija Martin Järveojan voiton kunniaksi. Starttihetken lähestyessä Tänak pohti rengasasioita.

– Tässä kilpailussa mietimme ennen kaikkea rengaskulumaa ja missä käyttää renkaita, toisella ajokerralla renkaat kun joutuvat koville. Silti tämä on helpoin kilpailu renkaiden osalta, koska on vain yksi rengas valittavaksi, joten rengaspeliä voidaan käydä vain rengaiden vaihtojen osalta. Kaikki muu on vain sitä, että pitää ajaa kovaa, Tänak kuvailee.

Tänakin kolmas lähtöpaikka perjantaille on tottakai parempi kuin edellä lähtevillä Ogierilla ja Neuvillella, mutta Tänakin takana on useita kuljettajia, joille lähtöpaikka on Ruotsin olosuhteet ottaen täydellinen. Mikäli Monten kärkikolmikko, Tänak yksi heistä, mielii taistella voitosta Ruotsissa, niin perjantain jälkeen ero kärkeen ei saa olla liian suuri. Erityisesti perjantain iltapäivän lenkillä vaaditaan ensimmäisten autojen osalta kärsivällisyyttä, koska:

– Ensimmäisellä ajokerralla tilanne on ok, mutta toisella ajokerralla erikoiskokeilla voi olla nähtävissä outoja ajolinjoja, Tänak viittasi perjantaina ja lauantaina reitillä oleviin kansallisen tason ja Historic-kilpailun kilpailijoihin.

Ruotsin MM-rallin avauserikoiskoe ajetaan torstai-iltana. Maaliin saavutaan sunnuntaina.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit