Tänakilla oli perjantaille yksi tavoite ja se täyttyi – “Voitosta taistellaan täysillä”

4.6.2022 / 06:05
Kun yksi kuva kertoo olosuhteista enemmän kuin tuhat sanaa (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Ott Tänak taisteli huhtikuussa Kroatian MM-rallin voitosta tiukasti Kalle Rovanperää vastaan. Italian Sardiniassa Tänak on jälleen mukana voittotaistelussa Toyotan suomalaiskuljettajaa vastaan, mutta tällä kertaa haasteen vuoden 2019 maailmanmestarille on heittänyt Esapekka Lappi.

Esapekka Lapin ja Ott Tänakin välinen aikaero Sardinian MM-rallin kokonaistilanteessa perjantain jälkeen on vain 0,7 sekuntia suomalaisen eduksi. Ero olisi voinut olla suurempikin, sillä Tänak kärsi iltapäivän lenkillä autonsa voimansiirron ongelmista ja kun perjantain kaksi viimeistä erikoiskoetta peruttiin, pääsi virolainen kurvaamaan autonsa huoltoon 28 ek-kilometriä suunniteltua aiemmin.

– Selvisimme aamupäivän lenkistä ja erikoiskokeiden toisella ajokerralla auto tuntui paremmalta. Iltapäivällä oli hieman vaikeampaa. Tuntui siltä, kuin autossa oli vain kolme vetävää pyörää ja se vaikutti erityisesti jarrutuksissa ja kiihdytyksissä. Kaksi peruttua erikoiskoetta antoi meille mahdollisuuden ajaa auto huoltoon korjattavaksi huomista varten. Voitosta taistellaan täysillä, Tänak vakuutti tallinsa tiedotteessa.

Toyota-talli on voittanut tänä vuonna Kalle Rovanperän johdolla kolme osakilpailua ja M-Sport Ford yhden, joten Hyundailta voitot vielä kuluvan kauden osalta puuttuvat kokonaan. Voitoitta on edennyt pitkään myös Tänak, joka mestaruusvuonnaan 2019 Toyotalla vei nimiinsä 13 osakilpailusta kuusi. Hyundailla Tänak on startannut vuosina 2020-2022 yhteensä 22 osakilpailuun ja voittanut niistä kaksi. Viimeisin ykkössija on viime vuoden helmikuulta Rovaniemeltä.

– Perjantain tavoite oli saada hyvä lähtöpaikka lauantaille ja onnistuimme siinä. Aamulla erikoiskokeet olivat tyypillistä Sardiniaa, kovalla vauhdilla puiden välissä ja näkyvyys huono, joten täytyi vain pitää sormia ristissä, Sardinian MM-rallin Fordilla vuonna 2017 voittanut Tänak myönsi.

Lauantaina ohjelmassa on kahdeksan erikoiskokeen urakka, yhteispituudeltaan 131,82 kilometriä, ja tämä kaikki ilman huoltotaukoa. Toinen pidempi ajopäivä käynnistyy kello 8.46 Suomen aikaa. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Lappi ykkösenä yötauolle, perjantain kaksi peruttua erikoiskoetta Tänakin onni


Facebook kommentit