MOTORSPORT

Tänakille kauden kolmas voitto, Lappi nousi kolmanneksi – “Ei virheitä, ei draamaa”

Vaikka Saksan MM-rallin päätöspäivänä ajettiinkin enää vain kolme erikoiskoetta, ei draamaa päätöspäivästä todellakaan puuttunut. Yhteen asiaan tosin ei muutosta enää tullut, vaan Ott Tänak ajoi toiseen peräkkäiseen osakilpailuvoittoonsa ja yhteensä virolaisella on kuluvalta kaudelta nyt kolme voittoa.

Heti sunnuntain ensimmäisellä erikoiskokeella kakkossijasta taistelleet Dani Sordo ja Jari-Matti Latvala putosivat molemmat pois kilpailusta. Sordo ajoi ulos, kun taas Latvalan Toyotasta rikkoutui vaihdelaatikko. Siinä missä Latvala jäi tien varteen, pääsi Sordo ajamaan erikoiskokeen maaliin asti, mutta seuraavalle erikoiskokeelle ei espanjalainen enää startannut.

Tulosluettelo meni kuumimman kärjen osalta kokonaan uusiksi. Tänakin takana MM-pistejohtaja Thierry Neuville nousi toiseksi ja Esapekka Lappi kolmanneksi. Tässä järjestyksessä tultiin lopulta myös maaliin. Sebastien Ogier paikkasi pettymystään neljännen sijan myötä lisäksi myös Power Stage -erikoiskokeen pohja-ajalla ja viidellä lisäpisteellä. Teemu Suninen ajoi viidenneksi uransa ensimmäisessä asfalttirallissa WRC-autolla.

– Nyt on hyvä fiilis. Kaikin puolin siisti viikonloppu meille, ei virheitä ja ei draamaa. Tänään tapahtui vielä paljon ja siksi noustiin kolmanneksi. Nyt oli meidän aika hyötyä muiden epäonnesta, uransa kolmannen palkintosijoituksen MM-sarjassa saavuttanut Lappi kommentoi viimeisen erikoiskokeen maalissa.

– Tämä tulos on enemmän kuin osasin ennakkoon odottaa. Olen tästä todella onnellinen ja siitä, miten pystyimme nostamaan suoritustasoa kilpailun aikana. Joillain erikoiskokeilla pystyin olemaan erittäin lähellä jopa “Sebin” (Ogier) aikoja, Suninen puolestaan kertasi viikonloppua.

Kuljettajien MM-sarjassa Neuvillen (172) johto Ogieriin (149) nähden on nyt 23 pistettä, kun se ennen Saksaa oli 21 pistettä. Tänak (136) kolmantena on jäänyt Neuvillesta 36 pistettä ja Ogierista 13 pistettä.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Turkin soralla 14.-16. syyskuuta.

Yleiskilpailun lopputulokset

1) Ott Tänak (Toyota) 3.03.36,9
2) Thierry Neuville (Hyundai) + 39,2
3) Esapekka Lappi (Toyota) + 1.00,9
4) Sebastien Ogier (M-Sport Ford) + 1.34,5
5) Teemu Suninen (M-Sport Ford) + 2.02,9
6) Andreas Mikkelsen (Hyundai) + 2.13,8
7) Craig Breen (Citroen) + 2.39,1
8) Marijan Griebel (Citroen) + 10.41,2
9) Jan Kopecky (Skoda) + 13.12,8 WRC2
10) Kalle Rovanperä (Skoda) + 13.16,6 WRC2

Tänakin keskinopeus: 106,4 km/h
Erikoiskokeiden pohja-ajat: Tänak 6, Ogier 4, Sordo 3, Latvala 2, Breen 1, Lappi 1, Neuville 1

Lue myös! Rovanperän huikea Saksan debyytti toi kakkossijan – Kopeckylle kauden neljäs luokkavoitto (19.8.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com