MOTORSPORT

Tässä on tämän vuoden Flying Finn Future Star -voittaja!

Rallin SM3-luokan pistejohtaja Leevi Lassila valittiin vuoden 2024 Flying Finn Future Star -kilpailun voittajaksi. Kauhavan UA:ta edustava Lassila vakuutti valintaraadin Jyväskylässä järjestetyssä valintakoetilaisuudessa.

Kuljettajat testipäivään valikoituivat Ralli SM -sarjan kautta. Luokissaan menestyneimmät nuoret kutsuttiin testiin, ja heitä olivat Lassilan lisäksi Toni Herranen, Jesse Kallio, Niko Kalmi ja Ossi Pohjanharju. Testipäivä järjestettiin Jyväskylässä, KIHU Huippu-urheiluinstituutissa.

Päivän aikana viisi kandidaattia tekivät sarjan fyysisiä ja psykologisia testejä, joilla mitattiin heidän valmiuksiaan. Samalla testattiin myös heidän kykyjään mediahaastatteluissa suomeksi ja englanniksi. 

Valintaraati koostui AKK Sports Oy:n, KIHU:n ja Olympiakomitean edustajista. He analysoivat tuloksia niin Ralli SM -kauden ajettujen kisojen kuin päivän testienkin osalta. Näistä tuloksista kohosi voittajaksi nuori Leevi Lassila. 

Lassila voitti talvikaudella luokkansa kaikissa kolmessa Ralli SM -sarjan osakilpailussa Ford Fiesta Rally4 -autolla. Palkinnon myötä hän pääsee Secto Rally Finlandissa Rally3-auton rattiin. Palkintoon kuuluu varteenotettava tukipaketti, joka pitää sisällään ennakkotestit, Pirellin renkaat, kisabensat, ilmoittautumismaksut sekä valmennusta ja PR-apuja. 

Lassila liittyy ansioituneeseen listaan Flying Finn Future Star voittajia. Saman projektin kautta ovat tietään maailmalle avanneet WRC-kuljettaja Teemu Suninen, WRC2-luokan maailmanmestari Emil Lindholm ja WRC-luokassa Secto Rally Finlandissa tänä vuonna Toyota Gazoo Racing WRT:n väreissä debytoiva Sami Pajari.

Lassila oli luonnollisesti iloinen voitostaan.

– Tämä on huikea mahdollisuus minulle, ja askel eteenpäin urallani. Olen hyvin kiitollinen AKK:lle ja kaikille, jotka ovat mukana järjestämässä tätä Flying Finn Future Rally Star -ohjelmaa, nuorukainen kiitteli tiedotteessa. 

Voiton myötä katseet onkin nyt käännetty reilun kuukauden päästä koittavaan Suomen MM-ralliin ja siihen valmistautumiseen.

– Vuokraan Rally3-auton, jolla osallistun kisaan Tampereella ja treenaan hyvin ennen varsinaista pakettiin kuuluvaa testiä ja MM-rallia. On tärkeä saada alle mahdollisimman paljon kilometrejä, sillä en ole ajanut nelivetoa aiemmin.

Tulevaisuuden tavoitteet Lassilalla ovat kirkkaat, mutta samalla hän on myös realistinen.

– Kuten monilla kuljettajilla, minunkin tavoitteeni on tulla jonain päivänä maailmanmestariksi. Tämä voitto on askel oikeaan suuntaan, mutta ymmärrän, että isoin tavoitteeni on vielä pitkän matkan päässä. Menen askel kerrallaan. Olen vasta 20-vuotias, joten minulla on aikaa.

– Tuntuu hyvältä jatkaa uraa sellaisten nimien askelissa kuin Teemu Suninen ja Sami Pajari. He ovat nyt jo huipulla ja minulla on mahdollisuus seurata heitä, Lassila toteaa.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com