Tässäkö SM-sarjan ensi kauden musta hevonen? – Pynnösellä lupaava debyytti Skodan ratissa

21.10.2017 / 22:10
Ville Pynnönen oli Skodalla hyvässä vauhdissa Peurunka Rallissa (Kuva: Jarno Saari).

[ A- ] / [ A+ ]

Aiemmin lähinnä rallisprintin puolella kilpaillut Ville Pynnönen hyppäsi lauantaina Peurunka Rallissa TGS Worldwide -tallin Skoda Fabia R5:n rattiin ja vauhti olikin heti varsin lupaavaa. Pynnönen yhdessä kartanlukijansa Pasi Lahtisen kanssa sijoittui yleiskilpailussa neljänneksi.

Joulukuussa 21 vuotta täyttävän Ville Pynnösen ensimmäinen kilpailusuoritus Skoda Fabia R5:n ratissa toi Peurunka Rallin avauserikoiskokeelta kuudennen sijan. SM1-luokan Suomen mestaruuden tänä vuonna voittanut ja samanlaisella kalustolla kilpaileva Teemu Asunmaa oli 6,1 sekuntia Pynnöstä nopeampi viiden kilometrin matkalla. Seuraavalla erikoiskokeella Pynnönen kellotti kolmanneksi nopeimman ajan nousten yleiskilpailun kokonaistilanteessa jo neljänneksi.

– Yllättävän hyvin on mennyt. Heti ekalla lähti hyvin ja Valkola lähdettiin laskemaan vähän paremmin. Näköjään kello tykkää, Pynnönen hymyili kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen huoltotauolla Motorsport Onlinen haastattelussa.

Pynnösen kokemus R5-luokan ralliautolla ajamisesta ennen Peurunka Rallia oli edellisenä päivänä ajetut noin 40 testikilometriä. Toni Gardemeisterin johtaman TGS Worldwide -tallin testeissä mukana oli myös Kalle Rovanperä, jonka kyytiin Pynnönen pääsi testipäivänä seuraamaan 17-vuotiaan, Latvian kaksinkertaisen mestarin työskentelyä.

– Ei me siinä paljon puhuttu. Seurasin vaan, että miten hän ajoi sitä autoa. Siinä sen parhaiten huomaa. Ei sitä mistään in-car-videoista huomaa miten Skodaa pitää ajaa. Siinä vieressä sen parhaiten huomasi, että miten mutkiin pitää mennä ja millä jarrutuksella. Jotakin oppia siitä varmasti saatiin, ei muuten olisi varmaan näin hyvin tullut, Pynnönen kehui.

Huoltotauon jälkeisellä kolmanella erikoiskokeella Pynnönen oli toiseksi nopein häviten Asunmaalle vain 2,8 sekuntia. Neljännellä erikoiskokeella sijoitus oli jälleen toinen, eroa Asunmaahan kertynyt nyt 3,1 sekuntia, mutta rallin viimeisellä, viidennellä erikoiskokeella, eroa kärkeen kertyi peräti 14 sekuntia ja sijoitus lopputuloksissa putosi kolmannelta sijalta neljänneksi.

– EK5, Valkola toistamiseen, oli paikoin huonossa kunnossa ja kuski varoi vähän liikaa. Plus kärkikuskit vetivät hienot ajat. Kun katsoo kärjen nimiä, niin ei voi olla kuin iloinen tuloksesta, Pynnönen kommentoi tyytyväisenä rallin jälkeen Facebook-sivullaan.

Pynnösen lupaava debyytti Skodan ratissa sai monet heti pohtimaan sitä, että nähtäisiinkö Ari Könösen valmennuksessa viime vuodet viihtynyt jyväskyläläinen ensi kaudella mukana rallin SM-sarjassa ja nimenomaan juuri Skodan ratissa. UrheiluUutiset.com tavoitti Pynnösen tuoreeltaan Peurunka Rallin palkintojenjaon jälkeen kommentoimaan tilannetta ensi vuoden osalta.

– Mitään ei olla vielä erityisemmin pyöritelty ja spekuloitu. Tähän ralliin taustajoukot päättivät hommata huippukaluston ja täten katsoa miten ajo luonnistuu. Kieltämättä kaikkien odotukset tässä ylittyivät, kuskin varsinkin, etenkin kun vasta eilen ajettiin pienen verran testiä. Joten varmasti tällä kisalla on vaikutusta ensi kaudelle ja sen sisällölle, mutta nyt talven aikana ruvetaan kartoittamaan vaihtoehtoja, Pynnönen taustoittaa.

Lue myös!

Asunmaa päätti kauden Peurunka Rallin voittoon – “Meni niin kuin suunniteltiin” (21.10.2017)
Latvalalla ja Hännisellä poikkeuksellinen Walesin MM-rallin kenraali – “Viimeisen päälle hyvä fiilis” (21.10.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Haastattelut: Motorsport Online (Facebook)


Facebook kommentit