MOTORSPORT

Tätä on tiimihenki parhaimmillaan – Sairauslomalla oleva kartturi matkusti Portugaliin

Hyundain Hayden Paddon ajaa tulevana viikonloppuna Portugalissa uransa 66. MM-rallin, mutta ensimmäistä kertaa nuotteja uusiseelantilaiselle ei lue luottokartturi John Kennard. Lonkkavaivoista kärsivä Kennard on kuitenkin Paddonin ja tiimin tukena paikan päällä Portugalissa.

Kokenut 58-vuotias John Kennard on kärsinyt lonkkavaivoista, jotka ärtyivät Argentiinan röykkyisillä erikoiskokeilla niin pahoiksi, että lääkäri suositteli uusiseelantilaista ottamaan sairauslomaa ja jättämään Portugalin osakilpailu väliin. Siinä Kennard kyllä uskoi lääkäriä, että jättää tulevan rallin väliin, mutta täysin vuodepotilaaksi ei mies suostunut, vaan matkusti Hyundai-tiimin ja kuljettajansa Hayden Paddonin tueksi paikan päällä Portugaliin.

Paddonille luottokartturin tuki paikan päällä onkin varmasti tarpeen, sillä urallaan 65 MM-rallia ajanut Paddon kilpailee nyt ensimmäistä kertaa MM-tasolla muun kartturin kuin Kennardin kanssa. Nuotteja Paddonille lukee Seb Marshall, jolta kokemusta MM-ralleista löytyy 33 kilpailun verran. Viime vuonna kuljettajien MM-sarjassa neljänneksi sijoittuneen Paddonin alkukausi on ollut vaikea, sillä kauden tähän mennessä paras sijoitus on Meksikon viides sija.

Viime vuonna Paddon ajoi uransa ensimmäiseen ja toistaiseksi ainoaan osakilpailuvoittoon Argentiinassa, mutta seuraava osakilpailu Portugalissa päättyi ulosajoon ja auton tuhoutumiseen tulipalossa. Aiemmin talvella Kennardin ilmoitettiin lopettavan kartturiuransa heinäkuun lopulla ajettavan Suomen MM-rallin jälkeen ja hänen paikkansa Paddonin kartturina Saksan osakilpailusta eteenpäin ottaa juuri Marshall.

Portugalin MM-ralli käynnistyy torstai-iltana.

Lue myös! Paddonin vaikea alkukausi sai jatkoa – Kartanlukija sivuun (8.5.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com