Team Penske antoi rangaistuksia huijausskandaalin takia

7.5.2024 / 15:39

[ A- ] / [ A+ ]

Tiimi tiedottaa, että neljä sen työntekijää erotetaan kilpailutoiminnasta määräajaksi.

Team Pensken kausi sai lentävän lähdön IndyCar-sarjaan, kun sen kuljettaja Josef Newgarden voitti avauskisan Floridan St.Petersburgissa. Myöhemmin selvisi, että Newgarden sekä hänen kolmanneksi ajanut tallikaverinsa Scott McLaughlin käyttivät Push to Pass -järjestelmää yhdessä uusintalähdössä.

Penske-tallin autoja oli manipuloitu niin, että niillä oli mahdollista käyttää ohittamiseen tarkoitettua Push to Pass -nappia myös lähdöissä ja uusintalähdöissä, joka on säännöissä kiellettyä. Kun huijaus selvisi, kumpikin tiimin kuljettaja hylättiin.

Nyt Team Penske sai valmiiksi omat selvityksensä tapahtuneesta ja tutkimusten perusteella se on päätynyt antamaan sanktioita tiimin työntekijöille.

– Täydellisen ja kattavan analyysin jälkeen Team Penske on todennut, että prosesseissamme ja sisäisessä viestinnässämme oli merkittäviä puutteita. Tämän seurauksena Luke Mason, toinen kilpailuinsinööri ja Robbie Atkinson, vanhempi datainsinööri, jäävät sivuun Team Penskestä kahden seuraavan IndyCar-kilpailun ajaksi, mukaan lukien Indianapolis 500, tiimin tiedotteessa todetaan.

Niin sanotusti kakkua ei tullut pelkästään alemman portaan tekijöille, vaan myös Team Pensken IndyCar-tallin toimitusjohtaja Ron Ruzewski ja presidentti Tim Cindric saavat huilata kahden seuraavan kilpailun ajan.

– Ymmärrän tapahtumien suuruuden ja sen vaikutuksen, joka sillä edelleen on urheiluun, jolle olen omistautunut niin monta vuosikymmentä. Kaikkien Team Penskessä sekä faniemme ja liikekumppaneiden pitäisi tietää, että pyydän anteeksi tehtyjä virheitä ja olen syvästi pahoillani, omistaja Roger Penske toteaa.


Facebook kommentit