MOTORSPORT

Teemu Asunmaa tyytyväinen Tunturirallin avauspäivään – Sarriojärven pohja-aika perjantain kohokohta

Hannu’s Rally Teamin Teemu Asunmaa ja kartanlukija Jonne Halttunen ovat rallin SM-sarjan kauden avauskilpailussa Tunturirallissa ensimmäisen ajopäivän jälkeen yleiskilpailussa sijalla neljä. Perjantain kohokohta oli ehdottomasti kolmannella erikoiskokeella ajettu pohja-aika.

Teemu Asunmaan Tunturiralli käynnistyi Aittajärven erikoiskokeen kuudennella sijalla. Aikaeroa kertyi pohja-ajan ajaneeseen Jarkko Nikaraan nähden 11 sekuntia.

– Pienellä jännityksellä mentiin uudella autolla ensimmäiselle erikoiskokeelle ja se meni läpi ihan ok. Saatiin “mörkö” pois harteilta. Muutamissa paikoissa jarrutin liian aikaisin, sieltä tulee vähän sitä aikaeroa. Tästä on hyvä jatkaa ja parantaa illan pätkille. Ei mitään hätää, Asunmaa pohti tulevaa.

Toisella erikoiskokeella, Mäntyvaaran raviradalla ajetulla yleisöerikoiskokeella, sijoitus oli neljäs, kunnes kolmas erikoiskoe toikin sitten kauden ensimmäisen pohja-ajan. Asunmaa oli reilut 35 kilometriä pitkällä Sarriojärven erikoiskokeella 2,1 sekuntia nopeampi kuin Marko Mänty. Nikara jäi 6,6 sekuntia ja Juha Salo 9,3 sekuntia.

– Mäntyvaara meni vielä ihan ok, mutta sitten Sarriojärveltä tuli ensimmäinen pohja-aika. Se meni kyllä hyvin. Oli tietysti joitain paikkoja, missä ajaa kovempaakin, mutta kaiken kaikkiaan hyvä suoritus, Asunmaa totesi tyytyväisenä.

Asunmaa on aiemminkin ajanut rallin SM-sarjassa yleiskilpailun puolella ek-pohja-aikoja, mutta nyt tullut pohja-aika oli Skoda Fabia R5:n ratissa ja luokkavaihdon jälkeen ensimmäinen.

– Lohduttaahan se, kun tietää, että ollaan jollain tasolla tässä asiassa. Tästä on hyvä jatkaa.

“Kaiken kaikkiaan hyvä päivä”

Neljäs erikoiskoe, 37-kilometrinen Hanhikoski, toi kolmanneksi nopeimman ajan, mutta pohja-ajan ajaneelle Salolle Asunmaa hävisi peräti 17,1 sekuntia.

– Siellä me ei vaan saatu oikeaa rytmiä. En oikein tiedä mikä siinä oli ja jäätiin vähän turhan paljon Juhalle, Asunmaa ihmetteli.

Perjantain päätteeksi ajettiin Mäntyvaaran raviradalla vielä toistamiseen ja nyt Asunmaa oli toiseksi nopein, häviten Salolle minimaaliset 0,9 sekuntia. Kokonaistilanteessa Asunmaa ja Halttunen ovat avauspäivän jälkeen sijalla neljä ja eroa Saloon on 19,9 sekuntia. Kolmanteen sijaan (Nikara) eroa on tasan neljä sekuntia.

– Kaiken kaikkiaan hyvä päivä. Huomenna on vielä paljon kilometrejä jäljellä. 20 sekuntia Juhan perässä, ei se huono ole, Asunmaa kommentoi.

Lauantain osalta taktiikka on selvä.

– Lähden ajamaan omaa ajoa. Ajan niin kovaa kuin tällä kokemuksella pystyn ajamaan. Ei tehdä mitään tyhmää, mutta koitetaan sieltä kuitenkin vähän nousta vielä.

Lauantaina ajetaan viisi erikoiskoetta, joille yhteispituutta kertyy lähes 150 kilometriä. Toinen ajopäivä käynnistyy kello 8.36 ja heti aamunavauksena edessä on yli 42-kilometrinen Siikakämän erikoiskoe.

– Siikakämä on haasteellinen pätkä. Siellä on aika paljon soraa ja renkaat on kovilla. Se voi olla ratkaisupätkä heti aamusta, Asunmaa ennakoi.

Yleiskilpailun tilanne 5/10 ek:n jälkeen
1) Juha Salo 52.33,3
2) Marko Mänty + 11,9
3) Jarkko Nikara + 15,9
4) Teemu Asunmaa + 19,9
5) Jussi Vainionpää + 1.01,0
6) Hiroki Arai + 1.06,7

Lähde: Teemu Asunmaan tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com