MOTORSPORT

Teemu Asunmaan ajonäyte Mikkelin SM-rallista – Katso video!

Viime viikonloppuna Mikkelin ympäristössä ajettu rallin SM-sarjan toinen osakilpailu oli SM2-luokan osalta Subaru-kuljettaja Teemu Asunmaan näytöstä. Jo tammikuussa kauden avausosakilpailussa Arctic Lapland Rallissa upeita otteita esittänyt Asunmaa ajoi nyt yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa luokkavoittoon yli kolmen minuutin erolla ennen toiseksi nopeinta kuljettajaa. Asunmaan mediatiimi julkaisi maanantai-iltana upean on-board-videon Vaakuna Rallin kolmannelta erikoiskokeelta.

Jos katsotaan kahta ajettua SM-rallia ja eri SM-luokkien voittomarginaaleja, Teemu Asunmaata voidaan pitää alkukauden ylivoimaisimpana kuljettajana rallin SM-sarjassa. SM2-luokassa ajavan Asunmaan voittomarginaali toiseen sijaan nähden Rovaniemellä oli reilut puolitoista minuuttia ja nyt Mikkelissä siis yli kolme minuuttia. Tämän lisäksi Asunmaa on ajanut molemmissa ralleissa hyvät yleiskilpailun sijoitukset, kun Rovaniemellä sijoitus oli toinen ja Mikkelissä kuudes.

Videolla nähtävällä Vaakuna Rallin kolmannella erikoiskokeella (8,04 kilometriä pitkä Saksan erikoiskoe) Asunmaa kellottaa upean ajon päätteeksi SM2-luokan pohja-ajan huimalla 14,4 sekunnin erolla toiseksi nopeimpaan kuljettajaan! Yleiskilpailussa Asunmaa oli tällä erikoiskokeella viidenneksi nopein häviten pohja-ajan ajaneelle SM1-luokan kuljettajalle Jarkko Nikaralle vain 2,9 sekuntia.

– Ihan hyvä, Asunmaa toteaa videon lopussa, kun Subaru ylittää maaliviivan.

Teksti: Jari Hotti @JariHotti
Kuva etusivulla: Jari Nurminen

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com