MOTORSPORT

Teemu Suninen maailmanmestaruusjahtiin: “Fiksusti pientä riskiä”

Katalonian MM-ralli alkaa torstai-iltana. WRC2-luokan maailmanmestaruudesta ajava Teemu Suninen, Skoda, on kovan haasteen edessä. Kahdesta osakilpailusta pitäisi summata vähintään 28 pistettä. Se nostaisi suomalaisen maailmanmestariksi.

27 pistettäkin riittää, jos toinen osakilpailuista päättyy voittoon. Toisaalta, maaliin on pakko tulla molemmissa. Keskeytys tarkoittaisi mestaruuden valumista Elvyn Evansille tai vielä pelissä mukana olevalle Esapekka Lapille. Sunisella on 93 pistettä, kun Evansilla on 120 ja Lapilla 82.

Kataloniassa Suninen ja kartanlukija ajavat MM-pisteistä. Toinen pistekisa on joko Wales tai Australia.

– Täällä on kaksi tehdastallin Skodaa (Tidemand ja Kopecky) sekä kovia paikallisia. Saa varmasti ajaa kovaa jos meinaa podiumille nousta. Tavoitteena on oma puhdas suoritus. Pitää koittaa unohtaa muut ja keskittyä vain omaan tekemiseen. Voiton merkitys on tosi suuri, Suninen sanoo.

Hän ei ole vielä pohtinut ajotaktiikkansa sen suhteen, jos päätöspäivänä olisi tarjolla sekuntitaistelua rallin voitosta. Varmat pisteet vai riskillä yrittää voittoa? Siinäpä pulma.

– Vähän pitää tarkemmin katsoa. En ole niin pitkälle vielä miettinyt, että mennäänkö riskillä vai miten. Tilanteesta riippuen mennään se sunnuntai, ja katsotaan ketä on edessä ja takana. Jos riskejä pitää ottaa, niin silloin pitää olla myös hyvä todennäköisyys saavuttaa jotain. Ei riskiä kannattaa ottaa vain riskin takia. Ehkä fiksusti pientä riskiä voi ottaa, mutta aivan päättömästi ei tässä tilanteessa kannata, Suninen puntaroi.

Sen verran kilpailutaktiikka on kuitenkin jo laadittu, että tarkoitus on iskeä heti perjantain soralla. Ennakkoasetelma on se, että sora sujuisi Suniselta paremmin kuin asvaltti.

– Ei haittaa, jos soralla pystyisi vähän samaan eroa muihin, mutta katsotaan miten vaikeaa se on. Kuitenkin vähän hankala homma ajaa keskellä asvalttikautta yksi päivä soraa. Testitkin olemme nyt ajaneet enimmäkseen asvaltilla, jotta olisimme siellä nopeampia.

– Perjantai on vähän hankala, koska siellä on paljon kiviä urissa ja ajolinjoilla. Täytyy olla tosi tarkkana. Haastava päivä sen suhteen kyllä, Suninen tuumaa.

Sunisen harmina on ollut pieni flunssa. Varsinaista lääkehoitoa se ei kuitenkaan ole vaatinut. Flunssan omahoidossa pitää olla tarkkana, sillä monet arkiset apteekkilääkkeet luokitellaan doping-aineiksi.

– Joo totta kai tarkemmin pitää katsoa nenäsumutteita ja muita. Minut on testattukin kahdesti. Ralleissa ei ole testattu, mutta aikanaan kartingissa SM-osakilpailussa ja MM-kisoissa. Onneksi tämä flunssa alkaa olla jo ohi, Suninen kertoo.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lue myös Juuso Nordgren Kataloniaan Dmack Cupiin

 

 

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com