Teemu Suninen MM-mahdollisuudestaan: ”Siinä voi olla vielä vähän peliä”

4.10.2016 / 20:33
Teemu Suninen omaa hyvät mahdollisuudet WRC2-luokan maailmanmestaruuteen. Mestaruuteen riittäisi esimerkiksi yksi voitto ja kahdeksas sija, tai kaksi kertaa kolmen joukkoon sijoittuminen. (kuva: Timo Anis)

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Suninen on valmiina taistelemaan rallin WRC2-luokan maailmanmestaruudesta. Jäljellä on vielä kolme osakilpailua, joista kahdessa Suninen voi ajaa MM-pisteistä.

Sunisen loppukauden ohjelma on vielä osittain avoin. Varmaa on, että hän ajaa Skodalla Kataloniassa ja Walesissa. Alun perin tarkoitus oli, että näissä kisoissa hän ajaisi myös pisteistä. Kauden päättävä Australian osakilpailu on myös mahdollisesti ohjelmassa, ja voisi olla järkevää, että Suninen ajaisikin pisteistä siellä, eikä Walesissa.

– Espanjassa ja Walesissa ajetaan. Se on varma. Australiaankin koitetaan mennä. Se vähän riippuu vielä, ja myös se, että missä ajetaan pisteistä. Siinä voi olla vielä vähän peliä, Suninen sanoo.

Elfyn Evans johtaa sarjaa (120 pistettä). Sunisella on 93 ja Esapekka Lapilla 82 pistettä. Lopullisiin pisteisiin lasketaan kuusi parasta tulosta. Evansin saldo tulee jäämään 120 pisteeseen, mutta Sunisella on vielä mahdollisuus nousta 143 pisteeseen. Lapin maksimi voi olla 130 pistettä, mikäli hän ajaa Walesin lisäksi Australiassa. Kataloniassa Lappi ei aja. Suninen ja Lappi voivat siis molemmat kerätä pisteitä vielä kahdesta osakilpailusta.

– Hyvä mahdollisuus meillä on Elfyn päihittää. Kaksi kertaa pitää olla kolmen joukossa, se riittää. Mutta on siellä kovia kilpakumppaneita. Lappi on nyt vähän takana, mutta hänelläkin on vielä mestaruuteen mahdollisuus. Tästä tulee vielä tiukka taistelu, Suninen tietää.

Arviot loppukauden MM-ralleista

Miten Teemu Suninen sitten näkee omat ja kartanlukijansa Mikko Markkulan mahdollisuudet maailmanmestaruuteen? Ensimmäinen rasti on Katalonia (13.-16.10), jossa ajetaan sekä soralla että asvaltilla. Fakta on se, että molemmissa jäljellä olevissa ralleissa, missä Suninen pisteistä ajaa, pisteitä on myös saatava. Keskeytys veisi maailmanmestaruusunelman roskikseen.

– Paikalliset menevät siellä kovaa. Siellä on kokeneita tehdaskuskeja, jotka menevät kyllä asvaltilla todella reilua kyytiä. Ihan nappikisa täytyy saada, mikäli heitä aikoo päihittää. Koitetaan ihan oikeasti saada hyvä tulos siellä, Suninen pohtii.

Wales (27.-30.10.) on soraralli, joka sateessa muuttuu lähes liejuksi. Sääolosuhteet, jotka voivat olla mitä vaan, tuovat oman lisämausteensa, kuten myös ns. ”watersplashit.”

– Wales on vähän arvaamaton kelien suhteen. Siellä tulee paljon yllätyksiä, lätäköitä ja reikiä. Se on aina myös kova auton tekniikalle. Hörppiikö kone vettä? Siellä on asioita, joihin itse ei oikein vaikuttaa, Suninen puntaroi.

Kauden päätöskilpailu on Australia (17.-20.11.), joka ajetaan soralla. Kaluston rahtaaminen sinne on tyyristä, mutta toisaalta, oletettavasti kovia nimiä ei ole viivalla samaa määrää kuin Kataloniassa tai Walesissa. Kärjistetysti voisi arvioida, että Suninen ajaisi kolmen joukkoon vaikka peruuttamalla.

– No joo suurin piirtein. Mutta siellä voi olla kyllä kolme tehdastallin Skodaakin mukana. Kovaa ja maaliin pitää sielläkin ajaa. Ei se mikään helppo juttu, kuski muistuttaa.

Suninen on voittanut WRC2-luokan ja napannut täydet MM-pisteet tällä kaudella Meksikon, Italian ja Puolan osakilpailuista. Lappi on voittanut Suomen ja Saksan.

Suninen tai Lappi olisi ensimmäinen WRC2-luokan suomalainen maailmanmestari. Juho Hänninen voitti luokan MM-tittelin 2011, mutta silloin se kulki S2000-nimellä. Jari Ketomaa saavutti WRC2:n MM-hopeaa vuonna 2014.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Evans vei Korsikan, Suninen jatkaa haastajana

 


Facebook kommentit