Teemu Suniselle uudet tallikaverit Hyundailta ja Citroenilta?

15.10.2018 / 16:05
Hayden Paddon Turkin MM-rallissa syyskuussa (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjassa huhumylly kauden 2019 kuljettajasopimusten osalta jauhaa tällä hetkellä kovilla kierroksilla. Eri tietolähteiden mukaan ensimmäisiä virallisia sopimusuutisia olisi luvassa tällä viikolla.

Uusiseelantilainen moottoriurheilun uutissivusto Velocity News spekuloi tänään Hayden Paddonin jatkokuvioilla. Vuodesta 2014 lähtien Hyundain tehdastallia edustaneella Paddonilla ei vielä ole sopimusta ensi kaudelle, mutta vuoden 2016 pistenelonen vakuuttaa jatkavansa MM-sarjassa myös kaudella 2019.

– Tulemme ajamaan (MM-sarjassa) jollain muotoa, mutta täytyy nyt vain katsoa miten neuvottelut menevät seuraavien viikkojen aikana. Toivon mukaan asiat selviäisivät nopeasti, Paddon kommentoi Velocity Newsin haastattelussa.

On selvää, että koska Paddonin yhteistyö Hyundain kanssa on kestänyt jo usean vuoden ajan ja Paddon toimii kotimaassaan Uudessa-Seelannissa myös merkin lähettiläänä kilpaillen muun muassa Uuden-Seelannin rallisarjassa oman tiiminsä Hyundailla, niin jatko korealaismerkin rallitoimintaa pyörittävän saksalaistallin palveluksessa olisi Paddonille se ykkösvaihtoehto. Hyundailla on ensi kaudelle sopimukset Thierry Neuvillen ja Andreas Mikkelsenin kanssa.

– Ennen kaikkea ensisijaisesti meidän on keskityttävä tekemään jotain Hyundain kanssa, se on minun henkilökohtainen prioriteettini merkkiuskollisuudesta. Lojaalisuus on minulle erittäin tärkeä asia, mutta näissä asioissa toki vaikuttaa niin monta tekijää. Jätän nämä asiat managereiden hoidettavaksi, he saavat hoitaa kaiken puhumisen. Minä keskityn vain tekemään työni hyvin ja seuraavaksi vuorossa on Australian MM-ralli, Paddon korostaa.

Paddon on osallistunut tänä vuonna kuuteen MM-ralliin tehden varsin tasaista työtä. Ainoa keskeytys tuli Portugalissa, kun taas Turkissa Paddon oli kolmas ja Suomessa, sekä Italiassa neljäs. Viime viikkoina Paddonin ympärillä on voimistunut huhu myös siirrosta M-Sportin vahvuuteen, joka on toistaiseksi vahvistanut ainoastaan Teemu Sunisen jatkosopimuksen kaudelle 2019.

Malcolm Wilsonin johtaman brittitallin ykköskuljettajana kaksi viimeisintä kautta toiminut Sebastien Ogier siirtyy varmuudella Citroenille kuluvan kauden jälkeen ja Elfyn Evansin jatkomahdollisuudet vaikean kauden heikkojen tulosten myötä ovat todella ohuet. Paddon osallistui M-Sportin kalustolla Espanjan MM-ralliin vuonna 2013 sijoittuen kahdeksanneksi.

Jos on Paddonin tilanne vielä täysin auki, niin sen sijaan Citroenia vuodesta 2016 lähtien edustaneen Craig Breenin sopimusta M-Sportille odotetaan julkaistavaksi jo tällä viikolla. Näin ollen Breen siirtyisi Sunisen tallikaveriksi ensi kaudella. Ford ei olisi uusi tuttavuus Breenille, kilpailihan irlantilainen ensimmäiset kautensa MM-sarjassa Fordilla vuosina 2009-2014, ajaen satunnaisia ralleja pienempien luokkien kalustolla, sekä kaksi MM-rallia WRC-kalustolla.

Lue myös! Tänakin tiimi osti Östbergin WRC-auton – Norjalaisella sopimus kaudelle 2019? (15.10.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit