Teemu Sunisen MM-unelma elää: ”Ei tarvitse miettiä millä taktiikalla mennään Walesiin”

16.10.2016 / 17:31
Teemu Sunisen kausi huipentuu arvoisellaan tavalla. Voita Walesissa, ja voitat maailmanmestaruuden. (kuva: Erik Van´t Land)

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Suninen sijoittui viidenneksi Katalonian MM-rallin WRC2-luokassa. Hänen tulostaan heikensi perjantaina keskeytykseen johtanut turbovika.

Suninen ja kartanlukija Mikko Markkula pystyivät kuitenkin jatkamaan ralli2-säännön turvin. Maailmanmestaruustaistelussa mukana oleva Suninen tarvitsi Kataloniasta vähintään yhdeksännen sijan, jotta unelma MM-tittelistä pysyi elossa. Nyt tuloksena ollut viides sija ei kuitenkaan oleellisesti helpottanut mestaruusmahdollisuuksia.

– Ei tarvitse miettiä millä taktiikalla lähtee Walesiin. Vaihtoehtoja ei ole kuin tasan yksi, eli voitto. Ilmeisesti kakkossijakin riittää, jos Esuppi on takana, Suninen laskee.

Esuppi on Skodan tehdastallissa ajava Esapekka Lappi. Hänellä on teoriassa vielä mahdollisuus maailmanmestaruuteen. Kolmas osa mestaruuspelissä on Fordin Elvyn Evans, mutta hän ei enää Walesissa aja.

Yksityistallin Skodalla ajava Suninen tietää, että haaste on kova. Hän tietää myös sen, että voitto on täysin otettavissa. Suninen on voittanut tällä kaudella kolme osakilpailua, Lappi kaksi.

– Suoritustaso toivottavasti nyt vaan nousee. Ei siitä toki tiedä miten se sitten vaikuttaa. Mutta ainakin uralla aiemmin suoritustaso on noussut kun on painetta. Nythän paine ei tosin ole minulla, vaan tehtaan puolella (Skoda Motorsport). Mutta kun kisat tiukkenevat, niin tulokset ovat ainakin mulla parantuneet, Suninen sanoo.

Walesia ajateltuna Katalonia tarjosi Suniselle myös paljon hyvää. Perjantain sateen liukastamilla soraerikoiskokeilla hän WRC2-porukan nopein ennen keskeytystään. Olosuhteet voivat Walesissa olla hyvinkin samanlaiset.

– No, ei tässä nyt mitään. Maaliin tultiin. Hyvä fiilis sen puolesta, että ajo oli perjantain soralla ihan hyvää, ja lauantaina pystyttiin tekemään hyviä pätkäaikoja. Korsikalta on menty eteenpäin ja ajat ovat parantuneet. Mutta tottakai sitä haluaisi aina olla vaan nopeampi ja nopeampi, Suninen summasi Katalonian kilpailun annin.

WRC2-luokan Kataloniassa voitti Jan Kopecky 15,3 sekunnin erolla ennen Pontus Tidemandia. Kaksikko ajaa Skodan tehdastallin kalustolla.

MM-pistetilanne ennen Walesia on seuraava: Evans 120, Suninen 103, Lappi 82. Suninen voi summata pisteitä enää yhdestä osakilpailusta, Lappi kahdesta. Evansin saldo on täynnä.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös: Ogier nousi Mäkisen, Loebin ja Kankkusen kastiin


Facebook kommentit